Lahdessa pääsee koronasta huolimatta yhä elokuviin

Tuukka Temosen ohjaama Aika jonka sain on yksi viikonlopun ensi-illoista. Elokuvan pääosaa esittää Olga Temonen. Kuusan Kino
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Vaikka monet kulttuuritapahtumien järjestäjät ilmoittivat perjantaina perumisista tai siirtämisistä, perjantaina näytti siltä, että Lahdessa pääsee viikonloppuna normaalisti elokuvateattereihin.

– Koko ajan seurataan, mitä tapahtuu, mutta näillä näkymin näytökset pyörivät normaalisti, perjantaiaamusta tavoitettu Kino Iiriksen Markus Lehtinen lupaili.

Kino Iirikseen mahtuu enimmilläänkin vain 90 katsojaa, joten viranomaisten suositus yli 500 ihmistä kokoavien tapahtumien perumisesta ei elokuvateatteria koske. Lehtinen sanoo, että Kino Iiriksen hygieniatasoa on kuitenkin parannettu varotoimenpiteenä.

– Käsidesipulloja on niin vessassa kuin tiskilläkin, ja siivoukseen täytyy kiinnittää yhä enemmän huomiota, Lehtinen sanoo.

Mutta uskaltavatko ihmiset lähteä elokuviin?

– Sitä on vaikea sanoa. Torstai oli meillä hiljainen päivä, mutta siihen vaikuttaa ehkä enemmän se, mitä ohjelmistossa sattuu olemaan. Ymmärrän tietysti, että varsinkin moni vanhempi ihminen saattaa linnoittautua näinä aikoina kotiinsa, Lehtinen miettii.

Myös Lahden Kuvapalatsi mainosti elokuvatarjontaansa perjantaina normaalisti. Puhelimella tavoitettu Finnkinon myyntijohtaja Hannele Wolf-Mannila sanoi kuitenkin, että elokuvateatteriketju odottaa Aluehallintoviraston tarkempaa ohjeistusta siitä, mitä 500 katsojaa elokuvateatterien kohdalla tarkoittaa: puhutaanko yksittäisistä saleista vai viihdekompleksin koko kävijämäärästä yhteensä.

– Yli 500 katsojan saleja tullaan varmasti pienentämään, ja mahdollisesti muihinkin toimenpiteisiin ryhdytään, Wolf-Mannila ennakoi.

Lahden Kuvapalatsissa on yhteensä kuusi salia, joista suurimpaan mahtuu 354 katsojaa. Elokuvateatterikompleksin yhteenlaskettu istuinpaikkamäärä on 900.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Huoltovarmuuskeskus kertoo suojavarustehankinnoista, lähetys käynnissä
 2. Yksinyrittäjille tukea jaossa Lahdessa ensi vaiheessa noin 1,9 miljoonaa euroa
 3. Lahden moottoritiellä jonoa rajatarkastuspisteelle – autoilijoita jouduttu käännyttämään aiempaa enemmän
 4. Päijät-Hämeen keskussairaalassa 32 työntekijää asetettu karanteeniin - potilaissakin altistuneita
 5. Miten selviät, kun tulot romahtavat? Kerro kokemuksistasi ja jaa vinkkisi
 6. Heinolalaisfirma voitti sitkeän patenttiriidan – asian käsittely kesti yli kymmenen vuotta
 7. Pehmonallejen varastamisesta Lahdessa ja kovien huumeitten hallussapidosta yli vuosi linnaa
 8. Lahtelaiseen Koivistoisen Mansikkapaikkaan tulvii työhakemuksia – yritys rekrytoi tälle kaudelle ensisijaisesti kotimaista työvoimaa, mutta monilla marjatiloilla jännitetään, kuinka sadon käy
 9. Henkirikos Kärkölässä, nainen vangittiin toisen taposta epäiltynä
 10. Päivähoitoyrittäjät tivaavat Lahden kaupungilta tarkkoja syitä toiminnan keskeyttämiselle – "Olen kysynyt, jopa anellut"
 11. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 12. Halton, Merivaara ja Hermetel valmiina kumppaninsa kanssa tehohoitotilojen tuotantoon koronapotilaille – tilapäisiä tiloja voisi tarvittaessa rakentaa esimerkiksi messu- ja urheiluhalleihin
 13. Entisen kaatopaikan ympäristövaikutuksia tutkitaan Lahdessa
 14. Poikkeustila poikinut lähes sata kantelua oikeusasiamiehelle – "Voi olla, että niitä tulee lisää"
 15. Finnairin lomautetut työntekijät auttavat Päijät-Hämeen koululaisia läksyjen teossa, chat auki kahdesti viikossa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.