Lahdessa pääsee koronasta huolimatta yhä elokuviin

Tuukka Temosen ohjaama Aika jonka sain on yksi viikonlopun ensi-illoista. Elokuvan pääosaa esittää Olga Temonen. Kuusan Kino
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Vaikka monet kulttuuritapahtumien järjestäjät ilmoittivat perjantaina perumisista tai siirtämisistä, perjantaina näytti siltä, että Lahdessa pääsee viikonloppuna normaalisti elokuvateattereihin.

– Koko ajan seurataan, mitä tapahtuu, mutta näillä näkymin näytökset pyörivät normaalisti, perjantaiaamusta tavoitettu Kino Iiriksen Markus Lehtinen lupaili.

Kino Iirikseen mahtuu enimmilläänkin vain 90 katsojaa, joten viranomaisten suositus yli 500 ihmistä kokoavien tapahtumien perumisesta ei elokuvateatteria koske. Lehtinen sanoo, että Kino Iiriksen hygieniatasoa on kuitenkin parannettu varotoimenpiteenä.

– Käsidesipulloja on niin vessassa kuin tiskilläkin, ja siivoukseen täytyy kiinnittää yhä enemmän huomiota, Lehtinen sanoo.

Mutta uskaltavatko ihmiset lähteä elokuviin?

– Sitä on vaikea sanoa. Torstai oli meillä hiljainen päivä, mutta siihen vaikuttaa ehkä enemmän se, mitä ohjelmistossa sattuu olemaan. Ymmärrän tietysti, että varsinkin moni vanhempi ihminen saattaa linnoittautua näinä aikoina kotiinsa, Lehtinen miettii.

Myös Lahden Kuvapalatsi mainosti elokuvatarjontaansa perjantaina normaalisti. Puhelimella tavoitettu Finnkinon myyntijohtaja Hannele Wolf-Mannila sanoi kuitenkin, että elokuvateatteriketju odottaa Aluehallintoviraston tarkempaa ohjeistusta siitä, mitä 500 katsojaa elokuvateatterien kohdalla tarkoittaa: puhutaanko yksittäisistä saleista vai viihdekompleksin koko kävijämäärästä yhteensä.

– Yli 500 katsojan saleja tullaan varmasti pienentämään, ja mahdollisesti muihinkin toimenpiteisiin ryhdytään, Wolf-Mannila ennakoi.

Lahden Kuvapalatsissa on yhteensä kuusi salia, joista suurimpaan mahtuu 354 katsojaa. Elokuvateatterikompleksin yhteenlaskettu istuinpaikkamäärä on 900.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden ja Heinolan arvokisoihin ilmoittautunut yli 350 pyöräsuunnistajaa – kaukaisimmat osallistujat Japanista, Australiasta ja Uudesta-Seelannista
 2. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 3. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 4. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"
 5. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 6. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 7. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 8. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 9. Rattijuoppo kolhi toista autoa Lahden Nastolassa
 10. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 11. Suomessa todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, pääkaupunkiseudun tilanne rauhoittumassa selvästi
 12. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 13. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"
 14. Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Lofooteilla Norjassa
 15. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.