Mössö siirtää Maija Vilkkumaan keikan elokuulle

Antti Puhakka toivoo, että ihmiset eivät lietsoisi turhaan koronavirushysteriaa. Sami Kuusivirta
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Maija Vilkkumaa ei sittenkään esiinny perjantaina Lahdessa Möysän Musaklubilla. Klubia pyörittävän Antti Puhakan mukaan keikka toteutuu 21. elokuuta.

Päätös keikan siirtämisestä tehtiin yhteistyössä Vilkkumaan kanssa. Jo ostetut pääsyliput käyvät uudelle keikalle sellaisenaan. Vaihtoehtoisesti liput voi myös palauttaa lippumyyjä Tiketin ohjeiden mukaan.

– Kiitos yhteistyöstä, elämme poikkeuksellisia aikoja. Tiedotamme lisää kun tiedotettavaa on, klubi viestittää nettisivuillaan.

Vilkkumaan keikalle oli Puhakan mukaan myyty yli 400 lippua. Vielä perjantaiaamuna Puhakka sanoi, että Vilkkumaa esiintyy Lahdessa ja klubi jatkaa muutenkin toimintaansa. Mössö kuitenkin rajoittaa jatkossa lipunmyyntinsä 500:aan lippuun. Klubille mahtuisi 710 ihmistä.

Seuraava keikka Mössöllä on näillä näkymin lauantaina, kun lauteille nousee Steve 'n' Seagullsin. Sen sijaan 21.3. Mössöllä järjestettäväksi kaavailtu Grand Blues Festival ilmoitti perjantaina siirtävänsä tapahtuman myöhemmin tiedotettavaan ajankohtaan.

Viranomaiset suosittelivat torstaina, että kaikki yli 500 ihmisen yleisötapahtumat Suomessa perutaan toukokuun loppuun asti, jotta koronaviruksen leviämistä pystytään rajoittamaan. Puhakka ei koe, että musiikkiklubin jatkaminen olisi ristiriidassa suosituksen kanssa.

– Noudatamme viranomaisten suosituksia mahdollisimman tarkkaan. Tiedän, että Suomessa on jätetty jopa kymmenen ihmisen kokoontumisia järjestämättä. Jokainen tekee omat ratkaisunsa tapauskohtaisesti, ja huomenna tilanne voi olla meilläkin jo ihan toinen, Puhakka painottaa.

Puhakka ei halua edes lähteä spekuloimaan sillä, millaiset taloudelliset tappiot kevään keikkatoiminnan mahdollinen peruminen aiheuttaisi. Hän huomauttaa kuitenkin, että jo nykyinen tilanne aiheuttaa harmaita hiuksia niin keikkojen järjestäjille kuin artisteillekin.

– Kalenterit menivät uusiksi pitkälle ensi kevääseen, esimerkiksi marraskuisen XXL Mössön lipunmyynnin aloittamista on lykätty. Mutta ei me tähän tulla kaatumaan. Toivon, että kaikki pitäisivät nyt pään kylmänä eivätkä ainakaan lietsoisi turhaa hysteriaa, Puhakka sanoo.

Juttua päivitetty 13.3. kello 12.58. Lisätty tieto siitä, että Maija Vilkkumaan keikka on siirretty elokuulle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden ja Heinolan arvokisoihin ilmoittautunut yli 350 pyöräsuunnistajaa – kaukaisimmat osallistujat Japanista, Australiasta ja Uudesta-Seelannista
 2. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"
 3. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 4. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 5. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 6. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 7. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 8. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 9. Rattijuoppo kolhi toista autoa Lahden Nastolassa
 10. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 11. Ministeriö esittää suojavarusteiden hankkimista 100 miljoonalla eurolla
 12. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 13. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"
 14. Koronatartuntaketjuja seuraava mobiilisovellus käyttöön syksyllä – tilanne sairaanhoitopiireissä on rauhallinen
 15. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.