Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: Koronavirusnäytteitä otettu maakunnassa 28

Päijät-Hämeen keskussairaalassa on kaksi eristyshuonetta, joissa voidaan tarvittaessa hoitaa myös koronaviruspotilaita. Kuvituskuva. Sami Kuusivirta

Anne Honkanen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä on otettu koronavirusnäytteitä viime viikon loppuun mennessä yhteensä 28 henkilöltä. Tänään maanantaina saatiin 11 henkilön tulokset, jotka olivat kaikki negatiivisia.

Hyvinvointiyhtymä kertoo, että näytteitä otetaan nyt aktiivisesti. Mahdolliset tartunnan saaneet halutaan tavoittaa aikaisessa vaiheessa, jotta taudin leviämistä pystytään rajoittamaan.

Lääkäri arvioi näytteenoton tarpeen sekä oireiden että sen perusteella, onko potilas vieraillut epidemia-alueella kuten Italiassa tai ollut tekemisissä tartunnan saaneen henkilön kanssa.

Toistaiseksi yhdelläkään päijäthämäläisellä ei ole todettu varmistettua koronatartuntaa. Maakunnassa on oleskellut helsinkiläisnainen, jolla tartunta on todettu, mutta hänen hoidostaan ja altistuneiden selvittelystä vastaa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Vuotuisen influenssan kausi on Päijät-Hämeessä hiipumaan päin. Maakunnassa on talven kuluessa todettu yhteensä 329 varmistettua influenssatartuntaa. Valtaosa eli noin 90 prosenttia tartunnoista on tänä vuonna ollut influenssa A-virusta.

Sairaalahoitoa on influenssan takia tarvinnut yhteensä 65 potilasta, tehohoitoon on joutunut kolme potilasta ja valvontahoitoa on annettu seitsemälle. Päijät-Hämeessä on menehtynyt kaksi potilasta suoraan influenssan aiheuttamaan tautiin.

Lahden Steinerkoulun lukiolaisten matka Sisiliaan peruttu, rippileirit ulkomaille vaakalaudalla

Päijät-Hämeessä ei uusia koronatartuntoja, näytteitä otetaan nyt päivittäin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.