Lasten Finlandia täyttää urheilukeskuksen – lapset pääsevät uudella latuhöylällä tehdyille mittatilausladuille

Lasten Finlandia hiihdetään tiistaina Lahden urheilukeskuksessa. Suksipareja on liikkeellä lähes 2 000. Mirja Hussain

Esa Rauhanlaakso

Lahden hiihtostadion on latingissa ja valmiina ottamaan tiistaina vastaan noin 2 000 koululaista, kun Lasten Finlandia hiihdetään kuudennen kerran. Finlandia-hiihto peruttiin onnettoman talven ja lumiolosuhteiden vuoksi, mutta lasten tapahtuman järjestäminen onnistuu.

– Tapahtumaan osallistuu noin 2000 hiihtäjää Lahdesta ja Hollolasta. Kysyntää olisi varmasti ollut muualtakin, mutta meille ei mahdu enempää, Finlandia-hiihdon markkinointipäällikkö Hannu Viitala sanoo.

Tapahtumaan osallistuvat 1.–4. luokan oppilaat. Pienimpien hiihtäjien matka on hieman alle kilometrin ja isot taivaltavat noin 2 kilometriä.

Lasten Finlandian lähtöpaikka on Karpalossa, josta 1.–2. luokan oppilaat kiertävät urheilukeskuksen sprinttireitin ja laskevat maaliin stadionille. Isot oppilaat hiihtävät lisäksi Teivaan lenkin, jolloin matkaan tulee yhteensä hieman alle 2 kilometriä. Hiihtäjien lähettäjänä on paikalla olympiavoittaja Sami Jauhojärvi.

Lapset pääsevät Lahdessa hiihtämään heille sopivilla laduilla, sillä Lasten Finlandian ladut on tehty uudella, Jorma Hyytiän suunnittelemalla lasten monitoimilatuhöylällä, jolla voidaan tehdä ladut lasten mittojen mukaan. Hyytiän latuhöylä on myös nähtävillä tapahtumapaikalla.

Päijät-Hämeenkin alueelle työntynyt koronavirus on huomioitu myös Lasten Finlandiassa. Viranomaisten ohjeistusta on seurattu tarkasti.

– Luin juuri äsken tiedotteen, eikä syytä huoleen ole. Meillä on tehty ohjeistus, jossa on huomioitu käsidesit, kättelyt ja muut tarpeelliset varotoimenpiteet, Viitala sanoo.

Lasten Finlandia alkaa tiistaina kello 9 ja on ohi kello 15 mennessä. Tästä näet reitit ja ohjeet tapahtuma-alueella liikkumiseen.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut