Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hyky avaa Trioon silmäsairaanhoidon klinikan

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä avaa kauppakeskus Triossa silmäsairaanhoidon klinikan keskiviikkona 11. maaliskuuta.

Trioon avataan glaukooma- ja silmänpohjarappeuman poliklinikat, joissa potilaat saavat jatkossa valtaosan näiden sairauksien hoidoista ja kontrollikäynneistä. Potilaaksi tullaan lääkärin vastaanotolta saadulla lähetteellä.

Silmäklinikan laajennus palvelee myös Päijät-Hämeen ulkopuolelta tulevia potilaita. Julkisten silmäsairaanhoidon palvelujen tarjoaminen kauppakeskuksessa on uusi konsepti Suomessa.

– Lisätilalle on tarvetta, sillä hoitoa odottavien potilaiden määrä on kasvanut viime vuodesta noin 50 prosenttia. Erityisesti kuntayhtymän ulkopuolelta tuleva potilasmäärä on lisääntynyt selvästi. Myös silmäsairaanhoidon kehitys on kasvattanut potilasmääräämme. Haluamme tulla lähelle potilaitamme ja tarjota palveluja ydinkeskustassa, missä ihmiset muutenkin liikkuvat, Silmäklinikan ylilääkäri Juha Välimäki sanoo yhtymän tiedotteessa.

Silmäklinikan tilat Triossa on remontoitu varta vasten silmäpotilaiden hoitoa varten. Tilaa uudessa klinikassa on runsaat 160 neliömetriä. Klinikalla on muun muassa neljä potilaan tutkimushuonetta, joista yksi on toimenpiteitä varten.

Silmäklinikan päätoimipaikka säilyy Päijät-Hämeen keskussairaalassa.