Luvaton liikkuminen työmailla huolestuttaa Lahden kehätien rakentajia - "Ulkopuoliselle aina turvallisuusriski"

Esimerkiksi Lahden Liipolan tunnelin suuaukkoja vasta rakennettaan. Alue on jo pelkän keskeneräisyydenkin takia vaarallinen ulkopuolisille, muistuttaa Väylävirasto. Katja Luoma

Kari Anttinen

Väylävirastossa on huolestuttu Lahden eteläisen kehätien työmailla luvatta liikkuvien turvallisuudesta.

Työmaalla Hollolan puolella on tehty havaintoja lenkkeilijöistä ja koiran ulkoiluttajista. Työmaalta on löytynyt myös sillan kupeesta nuotion jäänteet. Lisäksi sosiaalisessa mediassa on julkaistu kuvia, joissa on liikuttu rakennusvaiheessa olevalla sillalla.

Myös Lahdessa Kujalan päässä on Väyläviraston mukaan tehty useita havaintoja siitä, miten ulkopuoliset ovat liikkuneet työmaateillä.

- Työmaa on työmaa silloinkin, kun työt eivät ole käynnissä. Työmaalla ei saa oleilla, eikä sen poikki saa koskaan oikoa, muistuttaa hankkeen projektipäällikkö Janne Wikström.

Wikströmin mukaan rakenteilla olevilla teillä, silloilla ja niiden läheisyydessä on useita vaaran paikkoja, joista ulkopuolinen ei voi olla tietoinen.

Kehätien työmaa on niin pitkä, että sitä on tässä vaiheessa mahdoton kokonaan eristää korkeilla aidoilla. Työmaan rajoja tulee näin ollen kunnioittaa, tähdennetään Väylän tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut