Etlarin eväät: Kasvissosekeitto basilikaöljyllä

Terveellinen ja ilmastoystävällinen ruoka kulkevat käsi kädessä.

Kasvissosekeitto basilikaöljyllä

500 g perunaa

300 g porkkanaa

300 g lanttua

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

1 l kasvislientä

Basilikaöljy:

1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna

1 dl öljyä

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1. Pese, kuori ja pilko juurekset pieniksi kuutioksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon kasvikset. Kuullota kasviksia muutama minuutti. Lisää suola ja kasvisliemi.

3. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

4. Valmista basilikaöljy. Laita basilikat varsineen kulhoon, lisää öljy ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna maustua ennen tarjoilua.

5. Soseuta kypsät kasvikset sauvasekoittimella.

6. Lisää annoksien päälle tarjoiltaessa basilikaöljyä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut