Orimattila ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkoteihin – yksityinen toimija voi pyytää lisämaksua, jos tarjolla on lisäpalveluita

Perheet voivat hakea palveluseteliä Orimattilassa maaliskuun loppupuolelta alkaen.

Palveluseteliä käyttävä perhe voi viedä lapsensa yksityiseen päiväkotiin julkisen päivähoidon hinnalla. Yksityinen päiväkoti voi kuitenkin periä lisämaksua, mikäli se järjestää perustoiminnan päälle lisäpalveluita. Mirja Hussain

Ruska Paronen

Orimattilan kaupunki ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkotipalveluihin. Seteli astuu voimaan 1. elokuuta, ja perheet voivat hakea palveluseteliä maaliskuun loppupuolelta alkaen.

Palvelusetelipäiväkodin asiakasmaksu on perheelle sama kuin kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksu. Palvelusetelituottaja voi kuitenkin halutessaan periä lisämaksua perheeltä, jos päiväkoti tarjoaa perustoiminnan päälle lisäpalveluita.

– Palveluseteli lisää perheiden valinnanvapautta tuloista riippumatta. Perheiden omavastuu lasketaan samalla tavalla kuin julkisella puolella. Näin ollen pienituloiselle huoltajalle maksu voi olla nolla euroa myös yksityisessä päiväkodissa, jos päiväkoti ei peri lisämaksua, varhaiskasvatusjohtaja Miia Kemppi kertoo kaupungin tiedotteen mukaan.

Palveluseteli toi varhaiskasvatukseen noin 200 lasta lisää Lahdessa – kaupunki vältti kahden uuden päiväkodin rakentamisen

Palvelusetelipäätöksen taustalla on hallituksen aikeet laajentaa varhaiskasvatusoikeutta ja pienentää ryhmäkokoja, minkä odotetaan lisäävän päiväkotipaikkojen kysyntää Orimattilassa.

Kuitenkin väestöennusteen mukaan syntyvyys jatkaa laskuaan, eikä kokonaan uusien päiväkotien rakentaminen Orimattilaan ole kannattavaa, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Palvelusetelituottajien eli yksityisten päiväkotien haku on parhaillaan käynnissä Orimattilassa. Palvelusetelituottajaksi pääsevät yksityiset toimijat, jotka täyttävät palvelusetelisääntökirjan ehdot.

Kun valinnat on tehty, palvelusetelin piirissä olevat päiväkodit listataan Peda.net-verkkosivustolle.

Orimattilan kaupunki järjestää setelin hakemisesta perheille infotilaisuuden 17. maaliskuuta kello 17.30. Tilaisuus pidetään Peltolan päiväkodissa osoitteessa Viljamaantie 11. Paikalla ovat myös palvelusetelituottajat, jotka esittelevät toimintaansa. Samalla perheet saavat opastusta palvelusetelin käyttöönotosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Aluetaksi vei hävityn tarjouskilvan käräjille – hyvinvointiyhtymä saa haukut löysästä toiminnasta ja tasapuolisuuden puutteesta
 2. ESS ei saa syytteitä kunnianloukkauksesta: "Uutinen vastaa sisällöltään niitä tietoja, joita kaupungintalon tapahtumista on saatu"
 3. Voice of Finland -kilpailun valmentajia itkettänyt orimattilalainen Henry Friman haluaa olla sinivalkoinen ääni ja tunteiden tulkki
 4. 7.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Keskussairaalan työntekijällä todettiin koronatartunta - altistuneina kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää
 5. Lahtelainen ratsastuskoulu on valittu vuoden laatutalliksi
 6. Kevätaurinko helli tiistaina- alkuvuoden lämpöennätys meni rikki Päijät-Hämeessä
 7. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 8. Lahden sivistyslautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen neljän ryhmäperhepäiväkodin toiminnan keskeyttämisestä: "Kevein perustein tällaista päätöstä ei ole tehty"
 9. Lahden Kujalaan nousee raskaan liikenteen palvelukeskus – pitkät ajoneuvoyhdistelmät otettu erityisesti huomioon
 10. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"
 11. Hoivakotien koronaviruskuolemat muualla maassa eivät johda uusiin varotoimiin Päijät-Hämeessä – "Ei toistaiseksi, koska epidemiaa ei ole"
 12. Humalaiset huitoivat toisiaan Lahden yössä, molemmille sakkoa
 13. Varmuusvarastot avattiin jo kaksi viikkoa sitten, mutta kaikki eivät vieläkään ole saaneet hengityssuojaimia
 14. Laulaja Eero Aven on kuollut
 15. Onko golf superkesän vai katastrofin kynnyksellä?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.