Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Orimattila ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkoteihin – yksityinen toimija voi pyytää lisämaksua, jos tarjolla on lisäpalveluita

Perheet voivat hakea palveluseteliä Orimattilassa maaliskuun loppupuolelta alkaen.

Orimattilan kaupunki ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkotipalveluihin. Seteli astuu voimaan 1. elokuuta, ja perheet voivat hakea palveluseteliä maaliskuun loppupuolelta alkaen.

Palvelusetelipäiväkodin asiakasmaksu on perheelle sama kuin kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksu. Palvelusetelituottaja voi kuitenkin halutessaan periä lisämaksua perheeltä, jos päiväkoti tarjoaa perustoiminnan päälle lisäpalveluita.

– Palveluseteli lisää perheiden valinnanvapautta tuloista riippumatta. Perheiden omavastuu lasketaan samalla tavalla kuin julkisella puolella. Näin ollen pienituloiselle huoltajalle maksu voi olla nolla euroa myös yksityisessä päiväkodissa, jos päiväkoti ei peri lisämaksua, varhaiskasvatusjohtaja Miia Kemppi kertoo kaupungin tiedotteen mukaan.

Palveluseteli toi varhaiskasvatukseen noin 200 lasta lisää Lahdessa – kaupunki vältti kahden uuden päiväkodin rakentamisen

Palvelusetelipäätöksen taustalla on hallituksen aikeet laajentaa varhaiskasvatusoikeutta ja pienentää ryhmäkokoja, minkä odotetaan lisäävän päiväkotipaikkojen kysyntää Orimattilassa.

Kuitenkin väestöennusteen mukaan syntyvyys jatkaa laskuaan, eikä kokonaan uusien päiväkotien rakentaminen Orimattilaan ole kannattavaa, kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Palvelusetelituottajien eli yksityisten päiväkotien haku on parhaillaan käynnissä Orimattilassa. Palvelusetelituottajaksi pääsevät yksityiset toimijat, jotka täyttävät palvelusetelisääntökirjan ehdot.

Kun valinnat on tehty, palvelusetelin piirissä olevat päiväkodit listataan Peda.net-verkkosivustolle.

Orimattilan kaupunki järjestää setelin hakemisesta perheille infotilaisuuden 17. maaliskuuta kello 17.30. Tilaisuus pidetään Peltolan päiväkodissa osoitteessa Viljamaantie 11. Paikalla ovat myös palvelusetelituottajat, jotka esittelevät toimintaansa. Samalla perheet saavat opastusta palvelusetelin käyttöönotosta.