Lahden Rajakadun kaukolämpövuoto on korjattu - lämmöt saatiin palautettua asuntoihin

Ida Niva

Lahden Rajakadulla tiistai-aamuna alkanut suuri kaukolämpövuoto on saatu väliaikaisesti korjattua. Lahti Energia tiedottaa, että kaikille asiakkaille on palautettu lämmöt kello 13 jälkeen. 

Veden ja höyryn tulo saatiin pysäytettyä noin puoli tuntia vuodon jälkeen, minkä jälkeen vuotokohta paikannettiin. Vuodon syynä oli kaukolämpöputkeen syöpynyt reikä. Vuotokohta saatiin korjattua muutamassa tunnissa väliaikaisella pannoituksella. Rajakadulle suunnitellaan kaukolämpöverkon perusteellista saneerausta.

Alueella kuoritaan pois vaurioitunutta asfalttia ja tarkistetaan maaperän kantavuutta veden tulvimisen jälkeen. Asfaltti sortui kymmenen metrin alueelta, ja vettä ja höyryä vuosi runsaasti noin 100 metrin alueelle. Kuuma vesi on myös pehmentänyt tien asfalttia.

Kaukolämpövuoto vaikutti useisiin Rajakadulle pysäköityihin autoihin. Palokunta hinasi aamulla yhden auton pois vuodon tieltä, mutta se ehti kärsiä vaurioista asfaltin painuessa sen alla.

Muiden autojen omistajat saatiin pikaisesti kiinni, ja autot ehdittiin siirtää muualle hyvissä ajoin. Mahdollisia vauriota kuitenkin tutkitaan. 

Kaukolämpöputki rikkoutui Lahden Rajakadulla, katso video ja kuvat – lämmöt ovat poikki iltaan asti, alueella autoilua kehotetaan välttämään

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 2. Iitin kunta aloittaa yt-neuvottelut, esillä lomautukset
 3. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 4. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 5. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 6. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 7. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 8. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 9. Chiméne Bavardin Esalainen: Etäkoululaisten äitinä ei ole aina helppoa, varsinkin jos pitää askarrella
 10. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 11. Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"
 12. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 13. Pääkirjoitus: Lahtikin huutaa valtiolta apua selviytyäkseen koronakriisistä
 14. Kananmuna on elämän symboli – kokeile sitä leivonnassa ja pääruuissa
 15. Mökki ja auto tuhoutuivat tulipalossa Hartolassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.