Lastu-kirjastojen ulkomaisten digilehtien valikoima laajenee — kirjastokortilla luettavissa tuhansia lehtiä

Lahden pääkirjaston toisen kerroksen monitoimitilassa järjestetään asiakasopastus Pressreader-palvelusta. Ilkka Kuosmanen

Ida Niva

Lastu-kirjastojen e-lehtivalikoima laajenee ja käyttö helpottuu, tiedottaa Lahden kaupunginkirjasto.

Englanninkielisen Pressreader-palvelun aikakaus- ja sanomalehtiä voi jatkossa lukea missä vaan. Laaja Pressreader-palvelu sisältää yli 7300 lehteä 120 eri maasta. Digitaalisia lehtiä voi lukea tietokoneella tai mobiililaitteilla, ja niitä voi myös ladata pysyvästi Pressreader-sovellukseen. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.

Pressreader-palvelussa on pääosin ulkomaisia lehtiä, mutta mukana on myös muutamia suomenkielisiä julkaisuja. Runsaasta valikoimasta löytyy muun muassa Elle, Empire, Forbes, HS Metro, Hufvudstadsbladet, Rolling Stone ja Washington Post. Palvelusta voi etsiä lehtiä maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan.

Lahden kaupungin kesätyöhaku alkaa – töitä on tarjolla muun muassa kirjastoissa

Lahden pääkirjaston toisen kerroksen monitoimitilassa järjestetään asiakasopastus Pressreader-palvelusta maanantaina 2. maaliskuuta kello 17. Opastuksessa kuullaan lukuvinkkejä ja tutustutaan palvelun toimintaan. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 2. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 3. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 4. Olavi Lanun veistos koristellaan Lahdessa perjantaina
 5. United Brotherhoodin kerhotilaan asennettiin kamerat kotietsinnän yhteydessä – syyttäjän mukaan näin saatiin merkittävää tietoa ryhmästä, joka pyrkii viimeiseen asti suojaamaan johtajaansa
 6. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 7. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 8. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 9. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 10. Näin erotat haitallisen espanjansiruetanan harmittomasta ukkoetanasta
 11. Lukijalta: Museo tiesi tarkasti, mitä torin alta löytyisi
 12. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 13. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 14. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 15. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.