Tuuli tuiversi Päijät-Hämeessä, sähkökatkot korjattu

Sunnuntaiaamuna sähköt olivat Päijät-Hämeessä yhä poikki sadoilta sähköyhtiöiden asiakkailta. Olli Herranen

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksella oli useita kymmeniä kovan tuulen aiheuttamia vahingontorjuntatehtäviä lauantain ja sunnuntain aikana.

Eniten tehtäviä oli Lahdessa, 13. Hollolassa pelastuslaitoksella oli lähtöjä 10, Asikkalassa kuusi, Orimattilassa neljä ja Heinolassa, Kärkölässä sekä Padasjoella kussakin kolme.

Isoilta vahingoilta on tiettävästi säästytty. Kärkölässä tosin oltiin sunnuntaina aamulla raivaamassa osittain talon päälle kaatunutta puuta. Samassa pihapiirissä tuuli oli kaatanut useita puita, yhden sähkölinjalle.

Tehtäviä tuli aamulla lisää, kertoo palomestari Harri Paukkunen.

- Niitä tulee ilmi päivän mittaan, kun ihmiset heräilevät.

Iltapäivällä sähköt olivat maakunnassa poikki vielä lähes 200 taloudelta Asikkalassa, Hollolassa, Heinolassa ja Padasjoella. Illalla kello 19 aikaan sähköttämiä talouksia oli enää muutama Padasjoella. Iltayhdeksään mennessä Päijät-Hämeessä ei ollut enää sähköttömiä talouksia.

Myrskytuulet heikkenivät aamun valjetessa – yöllä puhuroi puuskissa jopa 24 metriä sekunnissa

Lahdessa eteläisen kehätien työmaalla Patomäen tunnelin kohdalla myrsky katkaisi yöllä Lahti Energian 110 kV:n suurjännitelinjan sähköpylvään, kertoo Väylävirasto Facebookissa.

Myrsky katkaisi sähköpylvään

Väyläviraston tietojen mukaan pylvään katkeaminen ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Katkeamiseen johtaneiden tapahtumien kulku ja olosuhteet selvitetään.

Pahimmillaan sähköt olivat myräkän aikana poikki Asikkalassa yli 2 000 taloudessa. Heinolassa ja Padasjoellakin sähköttömiä asiakkaita oli enimmillään tuhatkunta molemmissa.

Juttua päivitetty kello 11.05, 12.05, 12.59, 14.20, 19.03 ja 21.22.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut