Tuuli tuiversi Päijät-Hämeessä, sähkökatkot korjattu

Sunnuntaiaamuna sähköt olivat Päijät-Hämeessä yhä poikki sadoilta sähköyhtiöiden asiakkailta. Olli Herranen

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksella oli useita kymmeniä kovan tuulen aiheuttamia vahingontorjuntatehtäviä lauantain ja sunnuntain aikana.

Eniten tehtäviä oli Lahdessa, 13. Hollolassa pelastuslaitoksella oli lähtöjä 10, Asikkalassa kuusi, Orimattilassa neljä ja Heinolassa, Kärkölässä sekä Padasjoella kussakin kolme.

Isoilta vahingoilta on tiettävästi säästytty. Kärkölässä tosin oltiin sunnuntaina aamulla raivaamassa osittain talon päälle kaatunutta puuta. Samassa pihapiirissä tuuli oli kaatanut useita puita, yhden sähkölinjalle.

Tehtäviä tuli aamulla lisää, kertoo palomestari Harri Paukkunen.

- Niitä tulee ilmi päivän mittaan, kun ihmiset heräilevät.

Iltapäivällä sähköt olivat maakunnassa poikki vielä lähes 200 taloudelta Asikkalassa, Hollolassa, Heinolassa ja Padasjoella. Illalla kello 19 aikaan sähköttämiä talouksia oli enää muutama Padasjoella. Iltayhdeksään mennessä Päijät-Hämeessä ei ollut enää sähköttömiä talouksia.

Myrskytuulet heikkenivät aamun valjetessa – yöllä puhuroi puuskissa jopa 24 metriä sekunnissa

Lahdessa eteläisen kehätien työmaalla Patomäen tunnelin kohdalla myrsky katkaisi yöllä Lahti Energian 110 kV:n suurjännitelinjan sähköpylvään, kertoo Väylävirasto Facebookissa.

Myrsky katkaisi sähköpylvään

Väyläviraston tietojen mukaan pylvään katkeaminen ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Katkeamiseen johtaneiden tapahtumien kulku ja olosuhteet selvitetään.

Pahimmillaan sähköt olivat myräkän aikana poikki Asikkalassa yli 2 000 taloudessa. Heinolassa ja Padasjoellakin sähköttömiä asiakkaita oli enimmillään tuhatkunta molemmissa.

Juttua päivitetty kello 11.05, 12.05, 12.59, 14.20, 19.03 ja 21.22.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 2. Iitin kunta aloittaa yt-neuvottelut, esillä lomautukset
 3. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 4. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 5. Kuinka etäkoulu sujuu teidän perheessänne? Etlari tekee juttua koulunkäynnistä juuri nyt ja pyytää oppilaiden ja vanhempien tarinoita
 6. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 7. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 8. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 9. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 10. Chiméne Bavardin Esalainen: Etäkoululaisten äitinä ei ole aina helppoa, varsinkin jos pitää askarrella
 11. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 12. Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"
 13. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 14. Pääkirjoitus: Lahtikin huutaa valtiolta apua selviytyäkseen koronakriisistä
 15. Kananmuna on elämän symboli – kokeile sitä leivonnassa ja pääruuissa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.