Lahden kaupungin kesätyöhaku alkaa – töitä on tarjolla muun muassa kirjastoissa

Ida Niva

Lahden kaupunki tarjoaa tänä kesänä kesätyöpaikan noin 170 koululaiselle ja opiskelijalle. Kesätyöpaikat tulevat hakuun Kuntarekryssä maanantaina 24.2. Hakuaika päättyy maanantaina 9.3. Valinnoista ilmoitetaan kaikille kesätöitä hakeneille 8.4. mennessä.

Kaupungin yksiköissä kesätyötä on tarjolla muun muassa päiväkodeissa, kirjastoissa, puistoissa ja nuorisotiloissa sekä toimistoissa. Kesätyön kesto on kuukauden ja palkka koululaisille ja opiskelijoille 1 000 euroa. Työjaksot sijoittuvat touko–syyskuulle.

Kesätyöseteleiden jakoperusteet ja -aikataulu on vielä valmisteilla.

Lahden kaupunki kannustaa nuoria tänä kesänä yrittäjyyteen yhteistyössä Lahden 4H-yhdistyksen kanssa. Kohderyhmänä ovat lahtelaiset 13–28-vuotiaat koululaiset ja opiskelijat, jotka haluavat testata omaa liikeideaansa käytännössä. Kesäyrittäjiä tuetaan kaupungin maksamalla 300 euron arvoisella kesäyrityssetelillä. Kesäyritysseteleitä on rajoitettu määrä.

Kesäyrittäjäksi haetaan joko sähköisesti tai paperisella hakemuksella. Jos hakija tulee valituksi mukaan kesäyrittäjyyspilottiin, hänen on osallistuttava Lahden 4H-yhdistyksen koulutukseen ja raportoitava yrityksen toiminnasta saatujen ohjeiden mukaan.

Kilpailu kesätöistä käy kuumana – Hartwall on saanut jo 400 hakemusta, ja noin 100 saa paikan

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 2. Iitin kunta aloittaa yt-neuvottelut, esillä lomautukset
 3. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 4. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 5. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 6. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 7. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 8. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 9. Chiméne Bavardin Esalainen: Etäkoululaisten äitinä ei ole aina helppoa, varsinkin jos pitää askarrella
 10. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 11. Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"
 12. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 13. Pääkirjoitus: Lahtikin huutaa valtiolta apua selviytyäkseen koronakriisistä
 14. Kananmuna on elämän symboli – kokeile sitä leivonnassa ja pääruuissa
 15. Mökki ja auto tuhoutuivat tulipalossa Hartolassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.