Varkaita liikkeellä Lahdessa – naiselta vietiin puhelin kädestä keskustassa

Pitkäkyntiset työllistivät poliisia Lahdessa. Armi Salonen

Ida Niva

Varkaudet ja näpistykset työllistivät poliisia Lahdessa torstaina.

Hätäkeskus ilmoitti myöhään torstaina iltapäivällä meneillään olevasta omaisuusrikoksesta Lahden keskustassa Ristinkirkon lähettyvillä. Ilmoituksen mukaan naiselta oli anastettu puhelin kädestä ja tekijä oli poistunut juosten paikalta.

Partio tavoitti naisen tapahtumapaikalta ja hän kertoi sopineensa puhelinkaupat Kirkkokadulle.

Kesken kaupanteon kaupan toinen osapuoli, tummiin pukeutunut mies, anasti puhelimen naisen kädestä ja lähti juoksemaan Kirkkopuiston suuntaan.

Poliisi suoritti tapahtuman jälkeen lähietsintää, mutta tekijää ei tavattu. Tapausta tutkitaan varkautena.

Torstaina hieman iltakuuden jälkeen poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän valtatie 4:n varrella olevalle huoltoasemalle, jossa oli ilmoituksen mukaan tankattu henkilöautoon polttoainetta maksamatta sitä.

Alkuyöstä partio tavoitti Lahden keskustassa tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton. Autoa kuljettaneella 18-vuotiaalla miehellä ei ollut ajo-oikeutta, ja hän myönsi anastaneensa polttoainetta ilmoituksen tehneeltä huoltoasemalta.

Kuljettajaa on kuultu epäiltynä näpistykseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen ilman ajo-oikeutta.

Näpistelijä jäi kiinni kaupassa, varas Fazerin tehtaalla

Samana päivänä poliisi sai tehtävän myös Hämeenlinnantielle, missä noin 30-vuotias mies yritti mahdollisesti anastaa moottoripyörää. Poliisi ei tavoittanut paikalta tuntomerkkeihin sopivaa henkilöä ja moottoripyörä vaikutti ehjältä.

Hieman myöhemmin partio meni uudestaan tapahtumapaikalle ja tapasi tuntomerkkeihin sopivan miehen. Samaan aikaan sivullinen kertoi kyseisen miehen kaupanneen hänelle huumeita kadulla.

Partio otti miehen kiinni ja suoritti hänelle turvallisuustarkastuksen. Housunkauluksesta löytyi puukko ja miehen hallussa olleesta laukusta anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Myöhemmin poliisiasemalla tehdyssä henkilötarkastuksessa miehen hallusta löydettiin myös kannabista.

Mies otettiin kiinni varkauteen, huumausainerikokseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon epäiltynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"
 2. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 3. USA:n korkein oikeus: New Yorkin syyttäjällä oikeus saada käyttöönsä presidentti Trumpin vero- ja taloustiedot
 4. Lahden ja Heinolan arvokisoihin ilmoittautunut yli 350 pyöräsuunnistajaa – kaukaisimmat osallistujat Japanista, Australiasta ja Uudesta-Seelannista
 5. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 6. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 7. Kuljettaja väisti ajoradalle juossutta eläintä Launeella – auto suistui tieltä
 8. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – miten vahingontekoja saataisiin vähennettyä, apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen?
 9. Lahden etanaroskisten pystytys viivästyy suunnitellusta aikataulusta
 10. Rattijuoppo kolhi toista autoa Lahden Nastolassa
 11. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 12. Ministeriö esittää suojavarusteiden hankkimista 100 miljoonalla eurolla
 13. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 14. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"
 15. Koronatartuntaketjuja seuraava mobiilisovellus käyttöön syksyllä – tilanne sairaanhoitopiireissä on rauhallinen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.