Heidi Piilistä LUTin ensimmäinen konetekniikan naisprofessori

Heidi Piili on työskennellyt LUTissa lasertyöstön tutkimus- ja opetustehtävissä vuodesta 2002 lähtien Teemu Leinonen

Tekniikan tohtori Heidi Piili on nimitetty LUT-yliopiston lasertyöstön ja 3D-tulostuksen professoriksi ja tutkimusryhmän johtajaksi. Tällä hetkellä Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUTissa dosenttina työskentelevästä Piilistä tulee yliopiston ensimmäinen naisprofessori konetekniikan alalla.

Heidi Piili on työskennellyt LUTissa lasertyöstön tutkimus- ja opetustehtävissä vuodesta 2002 lähtien. Hänen osaamisalaansa on myös lisäävä valmistus eli 3D-tulostus, jota hän on tutkinut ja opettanut vuodesta 2009 lähtien.

LUTilla on Suomen yliopistoista laajin 3D-tulostuksen laite- ja ohjelmistokanta. LUT keskittyy erityisesti metallien 3D-tulostukseen jauhepetisulatustekniikalla. Tieteellisiä julkaisuja metallien 3D-tulostuksesta on julkaistu LUTissa yli 70 viimeisen kymmenen vuoden aikana.

– Lisäävä valmistus on kovassa kasvussa myös Suomessa. Osaamisemme metallien 3D-tulostuksessa auttaa valmistavaa teollisuutta muun muassa vaativassa tuotekehityksessä, ja kouluttamalla alan osaajia sekä tutkinto- että täydennyskoulutuksella, sanoo Piili tiedotteessa.

Heidi Piili aloittaa kahden vuoden määräaikaisessa professuurissaan 9.3.2020.

LUT aloittaa yhteistyön kiinalaisyliopiston kanssa – Lahteen uusi koulutusohjelma

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rakennuskannan rekisteritiedoissa puutteita – Lahdessa tähän mennessä oikein joka neljännen kerrostalon tiedot, Hartolassa DVV:n rekisteristä puuttui jopa puolet rakennuksista
 2. Pääkirjoitus: Syksyä kohti SDP:n gallupjohdolla
 3. Markus Pirttijoen Esalainen: Parempi kokeilla uutta kuin olla paikallaan
 4. Keskustan puheenjohtajaehdokkaat osallistuivat Kärkölässä vuosikokoukseen, jossa kuultiin yleisön vahvoja mielipiteitä: "Toivon, että uusi puheenjohtaja nostaa puolueen suosta, johon se on joutunut."
 5. Läheisen koronakuolema sai Espanjassa asuneen Aino Suomalaisen palaamaan perheineen takaisin Lahteen – "Vuokrasin yksiön pelkästään karanteenia varten"
 6. Lenkille pääsee aina, mutta koronakesä on koetellut kilpapyöräilijöidenkin motivaatiota – "Johonkin lätkään verrattuna on kuitenkin ihan hyvä tilanne"
 7. "Vuokatin vaaraa ja Kolin nousua on sauvottu ylös ja alas" – Tero Seppälä kapuaa askel askeleelta kohti maailman kärkeä
 8. Paikallispubin kellarista se lähti –  Pienimuotoisesta olutharrastuksesta on kasvanut 25 vuodessa bisnes, joka tuottaa 1,8 miljoonaa litraa olutta vuodessa
 9. Jymyn Joonas Kumpulainen juoksi 14-vuotiaiden Suomen mestariksi
 10. Lahden Ahkeralla neljän mestaruuden päivä 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisoissa Pedersöressä
 11. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 12. Mailaveikot kruisaili lohkovoittoon
 13. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 14. Radio Voiman podcast: Etkö muista uniasi? – lue luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen
 15. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.