Helena Petäistö paljastaa EU-kaupunkien salat Lahden pääkirjastossa

Helena Petäistö vierailee Lahdessa. Otava/Pekka Holmström

Toimittaja, kolumnisti ja tietokirjailija Helena Petäistö vierailee Lahden pääkirjaston auditoriossa torstaina 5. maaliskuuta kello 18. Hän puhuu tuoreesta kirjastaan Bryssel-Strasbourg-Luxemburg à la Helena Petäistö (Otava 2019). Lahden kaupunginkirjaston tiedotteen mukaan Petäistö paljastaa EU-kaupunkien salat sekä kertoo niiden tarinat ja sen, mikä saa Euroopan juuri nyt kuohumaan.

Helena Petäistöllä on takanaan poikkeuksellisen pitkä ura Ranskan ja Euroopan tv-kirjeenvaihtajana. Hän on raportoinut monipuolisesti ja syvällisesti sekä Ranskasta ja sen politiikasta, että Euroopan unionista sekä haastatellut myös lukuisia huippupoliitikkoja. Hän on kirjoittanut 12 mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa teosta Ranskasta ja sen politiikasta, EU:sta ja matkailusta ympäri Eurooppaa.

Kirjeenvaihtajan työn jälkeen Petäistö on jatkanut kolumnistina ja suosittuna esitelmöitsijänä. Petäistö on palkittu muun muassa Ranskan kunnialegioonan upseerimerkillä sekä Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla. Oulun yliopisto vihkii hänet kunniatohtoriksi ensi toukokuun tohtoripromootiossa.

Näitä Helena Petäistö kaipaa eniten Suomesta

Tänä vuonna Suomi on ollut EU:n jäsenenä 25 vuotta. Helena Petäistön uutuusteos käsittelee ensimmäisenä Euroopassa kaikkia kolmea EU-kaupunkia samojen kansien sisällä. Pitkäaikaisena ulkomaanreportterina Petäistö tuntee EU-kaupungit kuin omat taskunsa ja kertoo samalla myös Suomen EU-taipaleen kulisseista. Kirja on ainutlaatuinen yhdistelmä Euroopan kuohuvaa historiaa, kiehtovaa kulttuuria ja hurmaavaa kaupunkielämää.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Lahden Ranskalais-suomalainen yhdistys ry:n kanssa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy mutta paikkoja on rajoitetusti. Maksuttomat liput on noudettavissa pääkirjaston aulasta kello 17 alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jo tuhannet yritykset pyytäneet lyhennysvapaata lainoihinsa - "Erityisesti pienten yritysten tilanne on erittäin vaikea"
 2. Iitin kunta aloittaa yt-neuvottelut, esillä lomautukset
 3. Lahtelainen Reijo "Repe" Ruohola ei malttanut jäädä eläkkeelle vaan pisti pystyyn uuden yrityksen – " Pää pysyy terävänä jos jotain touhuaa"
 4. Nastolan skeittiparkin rakentaminen siirtyy ensi vuoteen
 5. Korona-ajassa jotain hyvääkin: Yritykset keksivät uusia ansaintatapoja – Ginitislaamo tekee käsidesiä, kukkakauppa myy autokaistalta
 6. Lahden torilla on lähes autiota: tällaista "markkinapäivää" ei ole ennen nähty
 7. Lahtelaiskoulujen etäruokailu kerää vahvasti suosiota – satoja ateriapakkauksia on silti jäänyt jakamatta
 8. Lahden keskustan ilmaiset parkkipaikat tuovat helpotusta ravintoloitsijoille - "Tämä on niin hyvä idea, että tätä kannattaa jatkaa koronan jälkeenkin", sanoo Mamma Marian toimitusjohtaja
 9. Chiméne Bavardin Esalainen: Etäkoululaisten äitinä ei ole aina helppoa, varsinkin jos pitää askarrella
 10. Lahden Mukkulan ostoskeskuksen polttajia ei pystytty tunnistamaan videolta – kahden miehen syytteet kaatuivat käräjillä
 11. Lastensuojeluilmoitusten määrä kääntyi laskuun koulujen sulkemisen jälkeen, mutta se ei ole hyvä uutinen – "Koko Suomi keskittyy muihin asioihin"
 12. 1.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 32 - "Sairaalahoitojaksot vaihdelleet muutamasta päivästä useampaan viikkoon"
 13. Pääkirjoitus: Lahtikin huutaa valtiolta apua selviytyäkseen koronakriisistä
 14. Kananmuna on elämän symboli – kokeile sitä leivonnassa ja pääruuissa
 15. Mökki ja auto tuhoutuivat tulipalossa Hartolassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.