"Aidosti innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen" – kollega kuvailee edesmennyttä Perttu Häkkistä

Perttu Häkkinen työskenteli muun muassa Radio Puheella ja YleX-kanavalla. LEHTIKUVA/Heikki Saukkomaa

STT

Ylen radiotoimittaja Perttu Häkkinen, 39, kuoli tapaturmassa sunnuntain vastaisena yönä. STT:n tietojen mukaan onnettomuus tapahtui Hakaniemenrannassa ennen puolta viittä aamuyöllä. Hakaniemenranta on katu Helsingin kantakaupungissa.

– Kaipaamme häntä syvästi. Hän valaisi päiviämme, Yle Puheen ohjelmapäällikkö Olli Junes sanoo STT:lle.

– Perttu oli hyvin poikkeuksellinen tekijä ja myös työyhteisön jäsenenä hyvin pidetty – älykäs, valoisa, huumorintajuinen. Hän oli aidosti ihmisläheinen, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen, Junes kuvailee kollegansa.

Ylellä järjestetään Juneksen mukaan huomenna hiljainen hetki Häkkisen muistoksi.

– Hän oli aidosti kiinnostunut (ohjelmansa) vieraista, kohteli heitä aina kunnioittavasti. Ilman Perttua, hänen ohjelmaansa ja hänen tiimiään, moni mielenkiintoinen asia olisi varmasti jäänyt suurelle yleisölle tuntemattomaksi, Junes sanoo.

Vuonna 1979 syntynyt Häkkinen työskenteli muun muassa Radio Puheella ja YleX-kanavalla. Uransa aikana hän ehti kirjoittaa myös musiikkilehti Rumbaan ja Helsingin Sanomiin sekä työskennellä Radio Helsingissä ja Bassoradiossa. Hän oli myös Sunnuntaisuomalaisen kolumnisti.

Esiintyi Flow'ssa Imatran Voima -yhtyeensä kanssa

Epäusko ja järkytys leimaavat Häkkisen Facebook-seinälle jätettyjä osanottoviestejä. Vielä perjantaina musiikkipiireistäkin tunnettu Häkkinen esiintyi Flow-festivaalilla elektronisen musiikin yhtye Imatran Voiman kanssa taiteilijanimellään Randy Barracuda.

Esimerkiksi kansanedustaja Paavo Arhinmäki kirjoittaa Facebook-sivullaan viettäneensä lauantai-iltana aikaa Häkkisen kanssa Flow-festivaaleilla.

– Eilen Flow'ssa otimme Perttu Häkkisen kanssa perinteisen ”kuin kaksi Perttua” -kuvan. Puhuimme kesästä ja lapsista, joimme siiderit, meillä oli mukavaa yhdessä. Tänään kun tulin Flow'hun kuulin järkyttävän uutisen. Perttu oli kuollut yöllä. Ihan hirveää. Lepää rauhassa Perttu.

Aiheeseen liittyvää

  1. Perttu Häkkisen viimeiseksi jäänyt kolumni Sunnuntaisuomalaiselle: Älä tuomitse kummia kokenutta 12.8.2018 15:21
  2. Kolumni: Minua kiinnostavat suurten kertomusten alkupisteet 15.7.2018 13:08
  3. Kolumni: Sinä et ole sinun 17.6.2018 12:17
  4. Kolumni: Kuka siivoaa jäljet, kun kyseessä on maailman paskimmat juhlat 31.12.2017 11:41

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut