Harvey Weinsteinia raiskauksesta syyttänyt nainen maksoi 380 000 dollaria vaientaakseen itseensä kohdistuneen syytöksen

Asia Argento maksoi 380 000 dollarin summan vaientaakseen itseensä kohdistuneen seksuaalisen hyväksikäytön syytöksen. LEHTIKUVA/AFP

STT

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinia raiskauksesta syyttänyt, metoo-liikkeen johtohahmoihin kuulunut italialainen näyttelijätär ja ohjaaja Asia Argento maksoi 380 000 dollarin summan vaientaakseen itseensä kohdistuneen seksuaalisen hyväksikäytön syytöksen. Asiasta uutisoi sunnuntaina New York Times.

Argento maksoi summan muusikolle ja näyttelijälle Jimmy Bennettille, joka syytti tätä vuosia aiemmin tapahtuneesta seksuaalisesta ahdistelusta miehen ollessa 17-vuotias. Argento oli tuolloin 37-vuotias.

Asia käy ilmi maksun järjestäneiden asianajajien välisistä asiakirjoista, jotka tuntematon taho vuoti lehdelle. Asiakirjojen aitouden New York Timesille vahvistivat kolme eri ihmistä, jotka ovat olleet tekemisissä järjestelyn kanssa.

Asiakirjojen mukana sanomalehdelle vuodettiin hotellihuoneessa otettu valokuva, jossa sekä Argento että Bennett esiintyvät.

Bennett esiintyi lapsinäyttelijänä Asia Argenton elokuvassa Petollinen on ihmissydän (2004). Bennett esitti Argenton roolihahmon poikaa. Väitetty ahdistelutapaus sattui vuonna 2013.

Argento ja Bennett eivät vastanneet New York Timesin yhteydenottopyyntöihin ennen jutun julkaisua.

Weinsteinin oikeudenkäynti jatkuu

Raiskauksista ja seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn elokuvamoguli Harvey Weinsteinin tapaus käynnisti kansainväliseksi ilmiöksi kasvaneen metoo-liikkeen, joka vastustaa seksuaalista häirintää erityisesti työpaikoilla ja kulttuurielämässä.

Yhteensä lähes sata naista on esittänyt syytöksiä Weinsteinia kohtaan. Weinstein käy parhaillaan oikeutta, jossa häntä syytetään useista raiskauksista ja muista seksuaalirikoksista.

Jos Weinstein todetaan syylliseksi, häntä voi odottaa elinikäinen vankeusrangaistus.

Bennett ei ole ensimmäinen miespuolinen uhri, jonka nimi on noussut esiin metoo-ilmiön aikana. Näyttelijä Terry Crews on kertonut joutuneensa tunnetun elokuva-alan johtajan kourimaksi.

Kesäkuussa Crews oli Yhdysvaltain senaatin kuultavana asiasta, uutisoi Time.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 2. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 3. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 4. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 5. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 6. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 7. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon
 8. Lahdessa nähdään vielä kesäteatteria – yhden päärooleista näyttelee tv:stä tuttu
 9. Tieltä suistunut auto törmäsi huvimajaan Lahdessa – poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni
 10. Korona ei ollutkaan innostuksen loppu – Reipas ja Kuusysi saamassa jalkapallokouluihin täyden osallistumisen ympäri Lahtea
 11. Tarot-yhtyeestä tunnettu Tommi Salmela julkaisi ensimmäisen soololevynsä 51-vuotiaana – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 12. Vanhuuteen ja dementiaan liitetyt ennakkoluulot ja stereotypiat tekevät vanhuksia näkymättömiksi – ohitse puhuminen ja huomiotta jättäminen yleisiä kokemuksia ikäihmisille
 13. Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat, katso reseptit
 14. Poliisi: Lahdessa maanantai-iltana puuhun törmänneen auton kuljettaja menehtyi
 15. Magneettikalastajilla tärppäsi jälleen Lahdessa: tällä kertaa Vesijärvestä nousi ase

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.