Lahden Malskilla toimettomana tarkkaileva rakennusmies ihmetyttää ja huvittaa: "Kyllä se yöksi pääsee sisätiloihin", kertoo omistaja

Lahtelaispariskunta huomasi ikkunastaan keskiviikkona toimettoman rakennusmiehen ja ihmetteli, mitä mies oikein tarkkailee. Lukijan kuva

Saara Larkio

Lahden Malskilla asuva eläkeläispariskunta huomasi keskiviikkona, että Malskin aukiolla Panimokadun ja Mallaskadun kulmassa seisoi pitkään paikoillaan rakennusmies, joka ei tuntunut tekevän mitään.

Pariskunta ihmetteli, mitä rakennustyöntekijä oikein tarkkailee, kun töitäkin riittäisi viereisellä Malskin keskuksella. Sitten he hoksasivat, että kyseessä onkin nukke.

Malskilta osattiin kertoa, että kyseessä ei ole opiskelijapila, vaan nukke on alueella toimivan henkilöstövuokrausyrityksen. Yrityksessä puhelimeen vastaava myyntipäällikkö Ari Heiskanen repeää nauruun, kun kuulee asian.

– Odotas, pyydän tuon johtajamme puhelimeen, tämä oli hänen ideansa, Heiskanen sanoo.

Myöhemmin kävi ilmi, että kyseessä onkin Malskin alueella toimivan Apila Henkilöstöpalveluiden mainostempaus. Rakennustyöntekijäksi puettu nukke päivystää Malskin aukiolla toimiston ollessa auki. Kari Kuparinen

– Kyllä, kyseessä on meidän mainostempauksemme. Malskilla rakennetaan nyt paljon, ja halusimme tuoda osaajiamme esiin. Saimme nuken vaatetettua tänään, ja tuossa se seisoo yrityksemme edessä, mutta pääsee kyllä yöksi sisätiloihin vahtimaan, kertoo myyntijohtaja Kari Kuparinen Apila Henkilöstöpalveluista.

Kuparinen sanoo, että nuken työvaatteet eivät ole ilmaisia, joten niitä pidetään tarkasti silmällä. Samanlaiset vaatteet saavat tarvittaessa myös Apilan kautta työllistyvät rakennustyöntekijät.

– Malskilla ei ole tällä hetkellä töissä rakennusalan työntekijöitä meidän kauttamme, mutta koitamme markkinoida palveluitamme sitkeästi. Raksanukke on herättänyt ohikulkijoissa huomiota ja onpa osa kävellyt sisään asti. Nukke saa monet hymyilemään, joten se hoitaa hommansa hyvin.

Apila Henkilöstöpalvelut on tuore yritys, se on perustettu syyskuussa 2019. Yritys etsii töitä monien eri alojen osaajille, ei vain rakennusalalle. Tällä hetkellä Apila etsii muun muassa rengasasentajia, ompelijaa, verhoilijaa ja lähihoitajia.

Sekä Kuparisella että Heiskasella on 40 vuoden kokemus työelämästä ja myös yrittäjätaustaa.

– Tämä on myös psykologin työtä. Moni työnhakija kävelee täältä ulos ryhti suorempana kuin tänne tullessa. Ihmisille on tärkeää tulla kuulluksi, Kuparinen kertoo.

Raksanukkea aiotaan pitää esillä kun toimisto on auki. Jos ilmenee järjestyshäiriöitä, vahtivuoroon pääsee ehkä vartijanukke.

Rakennustyöntekijäksi puetulla nukella on yllään samanlaiset työvaatteet kuin oikeilla ammattilaisilla on. Nukke herättää Apila Henkilöstöpalveluiden mukaan hilpeyttä ohikulkijoissa. Kari Kuparinen

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Torin Wanha Hautaustoimisto

Kuoleman kohdattua

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut