Poliisi Lahden lähes 12 tunnin piirityksestä: kiinniotto sujui rauhallisesti

Operaatioon osallistui kaikkiaan 13 poliisipartiota. Mukana oli myös muutamia vaativiin tilanteisiin erikoistuneita partioita. Juha Peurala

Kari Anttinen

Lahden Patomäen tiistaina lähes 12 tuntia kestänyt piiritystilanne alkoi hätäkeskuksen saatua ilmoituksen häiriötilanteesta aamulla kello 04.39. Poliisipartion mentyä kohteeseen Lokinkadulle tilanne osoittautui uhkaavaksi, joten paikalle kutsuttiin lisää partioita.

Paikalla selvisi, että talossa olleella miehellä oli hallussaan ase. Se on aikanaan saatu haltuun luvallisesti, mutta tällä hetkellä siihen ei poliisin mukaan ole aseenkantolupaa.

Poliisi sai talossa olevaan mieheen neuvotteluyhteyden ja lopulta hän antautui kello 16:n aikaan. Kiinniotto sujui poliisin mukaan rauhallisesti.

Poliisi kertoo tavoitteen olleen ratkaista tilanne neuvottelemalla. Tästä syystä operaatio kesti suhteellisen kauan. Poliisi evakuoi kohteena olleen paritalon toisen asunnon asukkaat ja myöhemmin myös viereisten talojen asukkaat operaation turvaamiseksi. Lokinkatu myös suljettiin liikenteeltä.

Operaatioon osallistui kaikkiaan 13 poliisipartiota. Mukana oli myös muutamia vaativiin tilanteisiin erikoistuneita partioita. Hämeen poliisin partioita täydensivät myös poliisin valmiusyksikön poliisit.

Poliisi: Lahden Patomäen piiritys ohi, epäilty on poliisin hallussa

Poliisin mukaan operaatiota häiritsivät jonkin verran ihmiset, jotka tulivat katsomaan tilanteen etenemistä. Heitä jouduttiin poistamaan alueelta.

Paikalle saapui myös runsaasti median edustajia ja kuvaajia. Yksi median edustaja jouduttiin poistamaan eristetyltä alueelta. Hän yritti lennättää kuvauskopteria tapahtuma-alueen yllä.

Poliisin toiminnan turvaamiseksi alueelle haettiin tilapäinen lentokielto.

Kiinniotetun miehen osalta asiaa tutkitaan toistaiseksi virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, ampuma-aserikoksena ja laittomana uhkauksena.

Asemies piinasi poliisia ja omakotialueen asukkaita koko päivän Lahden Patomäessä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Päijät-Hämeen keskussairaalassa 32 työntekijää asetettu karanteeniin - potilaissakin altistuneita
 2. Lahtelaiseen Koivistoisen Mansikkapaikkaan tulvii työhakemuksia – yritys rekrytoi tälle kaudelle ensisijaisesti kotimaista työvoimaa, mutta monilla marjatiloilla jännitetään, kuinka sadon käy
 3. Turkka Rantanen nousemassa Hollolan hallinto- ja talousjohtajaksi
 4. Päivähoitoyrittäjät tivaavat Lahden kaupungilta tarkkoja syitä toiminnan keskeyttämiselle – "Olen kysynyt, jopa anellut"
 5. Henkirikos Kärkölässä, nainen vangittiin toisen taposta epäiltynä
 6. Finnairin lomautetut työntekijät auttavat Päijät-Hämeen koululaisia läksyjen teossa, chat auki kahdesti viikossa
 7. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 8. Halton, Merivaara ja Hermetel valmiina kumppaninsa kanssa tehohoitotilojen tuotantoon koronapotilaille – tilapäisiä tiloja voisi tarvittaessa rakentaa esimerkiksi messu- ja urheiluhalleihin
 9. Bussifirma Linkkerin saneerausmenettely alkoi, yhtiö osasi odottaa myönteistä päätöstä
 10. Yhdeksää ihmistä epäillään toimintakiellossa olevan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminnan jatkamisesta
 11. Jenna Lindén on liikuttanut ja opastanut ihmisiä maailmalla – koronavirustilanne pysäytti Sveitsissä asuvan lahtelaisen arjen
 12. Sinfonia Lahti julkaisi levyllisen Prokofjevin musiikkia
 13. Urheilukanavat koronan kourissa: Tarjontaa riittää, mutta nostalgia ei kannattele loputtomiin – ”Vähän kuin katsoisi romanttista komediaa”
 14. Huutaja voi jäädä rannalle nettihuutokaupassa – oikeusasiamies vaatii ulosottomiestä huolehtimaan ostajaehdokkaiden yhdenvertaisesta kohtelusta
 15. Ylen gallup: Koronakriisi paisutti SDP:n suosiota – pääministeripuolue nousi lähes perussuomalaisten rinnalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.