Yhdysvaltalainen näyttelijä ja 70-luvun seksisymboli Burt Reynolds on kuollut 82-vuotiaana

Burt Reynolds ehti tehdä pitkän uran Hollywoodissa. LEHTIKUVA / AFP

STT

Yhdysvaltalainen näyttelijä Burt Reynolds on kuollut 82-vuotiaana sairaalassa Floridassa, kertoo tähden manageri Hollywood Reporter -lehdelle. Managerin mukaan Reynolds kuoli sydämenpysähdykseen, kertoo NBC.

Reynoldsin tunnetuimpia elokuvia olivat Syvä joki (1972), Luunmurskaajat (1974) ja Konna ja Koukku (1977). Hänen ensimmäinen elokuvaroolinsa oli vuonna 1961.

Reynolds oli mukana myös useissa televisiosarjoissa, joista varhaisimpia olivat lännensarja Gunsmoke ja rikossarja Hawk, joissa Reynolds esiintyi 1960-luvulla.

Reynoldsin kerrottiin olleen neuvotteluissa näyttelemisestä ohjaaja Quentin Tarantinon tulevassa elokuvassa Once Upon a Time In Hollywood, uutisoi Deadline-sivusto toukokuussa.

Elokuvien ja television ulkopuolella Reynolds kokeili siipiään myös ääninäyttelijänä videopelissä Grand Theft Auto: Vice City (2002). Ääninäyttelijänä Reynoldsin uran loppupuolen rooleihin kuului myös itsensä esittäminen television animaatiosarjassa Archer vuonna 2012.

Schwarzenegger: "Yksi sankareistani"

Reynoldsin poismenon on huomannut muun muassa toimintaelokuvien näyttelijä ja entinen kuvernööri Arnold Schwarzenegger.

– Burt Reynolds oli yksi sankareistani. Hän oli suunnannäyttäjä, joka osoitti miten urheilija muuttuu kovapalkkaiseksi näyttelijäksi. Hän inspiroi minua. Hänellä oli myös hieno huumorintaju. Ajatukseni ovat hänen perheensä kanssa, sanoo Schwarzenegger Twitterissä.

Elokuva- ja televisiorooliensa ohella Reynolds jäi lähtemättömästi yleisön mieleen vuonna 1972 julkaistusta Cosmopolitan-lehden alastonkuvasta, joka nosti Reynoldsin 70-luvun suurimpien seksisymbolien joukkoon.

BBC:n mukaan valokuva rikkoi aikoinaan vallitsevia seksuaalisuuden tabuja, sillä alastonkuvia oli lehdissä julkaistu siihen asti vain naisista.

Reynolds oli ennen kuolemaansa kärsinyt terveysongelmia useiden vuosien ajan. TMZ:n mukaan hänelle tehtiin sydänleikkaus vuonna 2010.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Uusi tieliikennelaki tulee voimaan maanantaina – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuvat
 2. Takareisileikkauksesta toipunut FC Lahden puolustaja Timi Lahti on Suomen mestari kolmannessa sukupolvessa
 3. Kaukoliikenteen busseja lisätään vähitellen – "Perusajatus on, että tässä laajudessa mentäisiin koko kesä", toteaa Koiviston auton toimitusjohtaja Mikko Markkula
 4. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 5. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 6. Kirkkoihin ja jumalanpalveluksiin pääsee taas yli 50 henkilöä – katso Lahden kirkkojen osallistujarajoitukset
 7. HS: Al-Holin leirin suomalaisia tulossa Suomeen tänään
 8. Bloggaaja Mika Markkanen suunnittelee retkensä tarkasti Excelissä ja toivoo, että suon tuoksun saisi vangittua dödöpurkkiin – blogista löytyy mainintoja myös Päijät-Hämeen luontoreiteistä
 9. SpaceX:n miehistöalus telakoitui kansainväliselle avaruusasemalle
 10. Iitin maakuntavaihdoksen vuoksi muitakin rajoja piirretään uudelleen – Hämeeseen saatava lisää poliisimiehiä, sanoo poliisipäällikkö
 11. "Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä
 12. Lahden Renkomäessä hurjasteltiin huomattavia ylinopeuksia lauantaina
 13. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 14. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"
 15. Sunnuntaina on Katja Melkon mahdollisuus kirjoittaa historiaa – suomalaiset naisravivalmentajat ovat nousseet kohti Ruotsin kärkeä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.