CNN: Trump uskoo, että häntä arvostelleen mielipidekirjoituksen takana on turvallisuusviranomainen

Kirjoituksen mukaan Donald Trumpin hallinnossa on useita avustajia, jotka toimivat Trumpia vastaan suojellakseen Yhdysvaltoja presidentiltään. LEHTIKUVA/AFP

STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uskoo, että häntä arvostelleen ja suurta huomiota herättäneen mielipidekirjoituksen takana on joku kansallisen turvallisuuden eteen työskentelevä henkilö, sanoo Trumpin neuvonantaja Kellyanne Conway uutiskanava CNN:lle.

Trump vaati perjantaina oikeusministeriä tutkimaan New York Timesin julkaiseman nimettömän mielipidekirjoituksen ja selvittämään, kuka sen kirjoitti. Kirjoituksen mukaan Trumpin hallinnossa on useita avustajia, jotka toimivat Trumpia vastaan suojellakseen Yhdysvaltoja presidentiltään.

Conway sanoo, ettei hän usko kirjoittajan työskentelevän Valkoisessa talossa.

– (Kyseisen henkilön) pitäisi tulla esiin ja sanoa se tai erota, koska hän ei ole lojaali presidenttiä kohtaan, Conway sanoi.

Mielipidekirjoituksen laatijan mukaan perimmäinen ongelma on Trumpin moraalittomuus. Presidentin johtamistyyliä hän kuvailee äkkipikaiseksi, vihamieliseksi, pikkumaiseksi ja tehottomaksi.

Trump vaatinut lehteä rikkomaan lähdesuojan

Asiantuntijoiden mukaan on epätodennäköistä, että oikeusministeriöllä olisi laillista pohjaa ryhtyä metsästämään kirjoittajan henkilöllisyyttä, kirjoittaa Washington Post. Poikkeuksena kuitenkin olisi, jos kirjoittaja työskentelee armeijan leivissä, sillä siellä ylipäällikön halventaminen on kiellettyä.

Iso joukko Trumpin hallinnossa työskenteleviä ihmisiä on kiistänyt olevansa kirjoituksen takana.

Conway tyrmäsi epäilyt siitä, että mielipidekirjoitus johtaisi työntekijöiden lähtöön tai mittavaan "puhdistukseen" Trumpin hallinnossa.

Trump on haukkunut kirjoittajaa pelkuriksi ja vaatinut New York Timesia rikkomaan kirjoittajan lähdesuojan. Lehti kertoi julkaisevansa Trumpin hallinnossa työskentelevän "vanhemman neuvonantajan" mielipidekirjoituksen poikkeuksellisesti nimettömänä. Lehti ilmoitti tuntevansa kirjoittajan ja perusteli ratkaisua sillä, ettei tämä voisi kertoa tärkeää näkökulmaansa yleisölle omalla nimellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 2. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta alkoi Lahdessa iltapäivällä maltillisesti – "Veikkaan, että tänään on enemmän meininkiä kuin eilen"
 3. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 4. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 5. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 6. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 7. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 8. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 9. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 10. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 11. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 12. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 13. Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin
 14. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 15. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.