Yhteisyrityshanke etenee, hyvinvointiyhtymä palkkasi asiantuntijan kehittämään kannustinjärjestelmää

Professori Markku Pekurisella on takanaan pitkä ura sosiaali- ja terveydenhuollon eri tehtävissä. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Professori, terveystaloustieteen dosentti Markku Pekurinen on aloittanut Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yhteisyrityksen valmistelun asiantuntijana.

Pekurinen keskittyy kehittämään kannustinjärjestelmää, joka tulee sisältymään yhteisyrityksen ja kuntayhtymän väliseen sopimukseen. Kannustinjärjestelmä määrittää, miten hyvästä toiminnasta palkitaan ja millaisia sanktioita lankeaa, jos tavoitteita ei saavuteta.

- Tavoitteena on luoda järjestelmä, joka palkitsee palvelujen saatavuuden parantamisesta ja ohjaa hyvään, kestävään taloudelliseen toimintaan, Pekurinen kertoo hyvinvointiyhtymän tiedotteessa.

Pekurinen on aiemmin ollut kehittämässä terveydenhuollon sopimusjärjestelmiä muun muassa Pirkanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Viimeksi hän on työskennellyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL) johtajana ja tutkimusprofessorina. Lisäksi hänellä on terveystaloustieteen dosentuuri Tampereen ja Kuopion yliopistoissa.

Päijät-Hämeen tilanteen Pekurinen näkee haastavana.

- Sosiaali- ja terveysmenot ovat alueella olleet maan alhaisimpia iät ja ajat. Silti kuntien näkökulmasta on tarve tehostaa toimintaa. Väestörakenne vanhenee kaikkialla Suomessa. Samat pulmat, joita täällä nyt etupainotteisesti ratkotaan, tulevat eteen muuallakin.

Päätös yhteisyrityksestä siirtyy elokuulle: Hankinta on niin iso, ettei tätä voi tehdä kiireellä, sanoo hankejohtaja Rautiainen

Hyvinvointiyhtymä valmistelee hankintaa, jonka tavoitteena on valita yksityinen kumppani yhteisyritykseen. Yhteisyritys hoitaisi ensimmäisessä vaiheessa osan sosiaali- ja terveyskeskusten palveluista Lahdessa ja Kärkölässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.