Amer Sportsille ilmaantui ostajaehdokas Aasiasta – tarjoaa kovaa hintaa

Urheiluvälineitä valmistava Amer Sport omistaa useita tuotemerkkejä, muun muassa Salomonin ja Wilsonin. LEHTIKUVA / MATTI BJÖRKMAN

STT

Urheiluvälineitä valmistava Amer Sports on saanut ostajaehdokkaan Aasiasta. Yhtiö kertoo pörssitiedotteessa, että sen koko osakekannan ostaminen kiinnostaa konsortiota, johon kuuluvat kiinalainen Anta Sports ja aasialainen yksityinen pääomasijoitusyhtiö FountainVestPartners .

Ostajaehdokas olisi valmis maksamaan Amerin osakkeista selvästi pörssikurssia kovemman hinnan. Korvaus omistajille olisi 40 euroa osakkeelta, kertoo Amer.

Kaupankäynti Amer Sportsin osakkeella keskeytettiin aamupäivällä. Ennen sitä kurssi ehti ostotarjoushuhujen siivittämänä singahtaa liki 12 prosentin nousuun ja reiluun 32 euroon. Kun kaupankäynti alkoi uudelleen, oli kurssi jo yli 30 prosentin nousussa.

Virallista tarjousta ei ole vielä tehty, mutta konsortio on ilmoittanut kiinnostuksestaan. Varsinaisen tarjouksen tekeminen vaatii vielä monta askelta, muun muassa Amer Sportsin hallituksen siunauksen.

Amer Sports ei tällä hetkellä käy neuvotteluja ostajaehdokkaan kanssa, eikä ole tehnyt asiasta päätöksiä.

Ostohankkeesta kertoi aiemmin uutistoimisto Bloomberg. Bloombergin mukaan Anta on Kiinan suurin urheiluvälinevalmistaja. Yhtiö on pyrkinyt laajentamaan liiketoimiaan ulkomailla ja hakenut kumppaneiksi yhtiöitä, jotka omistavat tunnettuja merkkejä.

Amerin omistamia tuotemerkkejä ovat muun muassa Salomon, Wilson, Atomic, Arc'teryx, Mavic, Suunto ja Precor. Anta on aiemmin hankkinut Filan oikeudet Kiinassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 3. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 4. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 5. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 6. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 7. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 8. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – kytöpesäkkeiden sammutustyöt jatkuvat mahdollisesti vielä perjantainakin
 9. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 10. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 11. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 12. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 13. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen
 14. Lasten pihaparlamentti Lahden Villähteellä antoi arvionsa entiselle bussitehtaalle oppimisympäristönä – kun kiipeilytelineet uupuvat, heitellään vaikka hiekkaa ja leikitään peiliä joka päivä
 15. Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.