Lännen Media: Merivoimien johtoon kuuluva amiraali oli esteellinen – esitutkintaa ei aloiteta

STT

Merivoimat on päättänyt, että sen ylimpään johtoon kuuluvan lippueamiraalin toimista ei aloiteta esteellisyystutkintaa.

Lännen Media kertoo, että lippueamiraali ja esikuntapäällikkö Timo Hirvonen on toiminut tehtävissään esteellisenä kahdessa tapauksessa vuosina 2016–2017. Tieto käy ilmi Pääesikunnan oikeudellisen osaston päätöksestä.

Päätöksessä todetaan Hirvosen vahvistaneen Puolustusvoimissa työskentelevän läheisensä palkankorotuksen vuonna 2016. Hirvonen toimi tuolloin laivaston komentajana.

Pääesikunnan mukaan Hirvonen on myös nykyisessä tehtävässään toiminut esteellisenä, kun hän kävi kehityskeskustelun ja laati suoritusarvioinnin toisesta läheisestään.

Kertaus hyvän hallinnon perusteista

Lännen Media uutisoi jo aiemmin Hirvoseen liittyvien esteellisyysepäilyjen selvityksestä. Uutisen mukaan Hirvosen epäillään edistäneen esikuntapäällikkönä läheisensä uraa osallistumalla henkilöstösuunnitteluun. Kyseinen läheinen on valittu Merivoimissa korkeaan tehtävään.

Merivoimat on toimittanut laillisuusvalvonnalle asiakirjan, jossa vahvistetaan, että tehtävä- ja seuraajasuunnittelu tapahtuu esikuntapäällikön johdolla. Merivoimien mukaan Hirvonen ei kuitenkaan vaikuttanut valintaan "sen enempää tosiasiallisesti kuin muodollisestikaan".

Lännen Media kertoo, että Pääesikunta ilmoittaa kiinnittävänsä amiraali Hirvosen huomiota hyvän hallinnon perusteisiin ja esteellisyyssäännösten noudattamiseen. Puolustusvoimissa järjestetään myös ylimääräinen hallinnollinen kertauskoulutus.

Hirvosta on pidetty yhtenä mahdollisena ehdokkaana Merivoimien seuraavaksi komentajaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 2. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 3. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 4. Sateet ovat saaneet etanat ja kotilot liikkeelle – erotatko haitallisen tappajaetanan harmittomasta ukkoetanasta?
 5. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 6. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 7. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 8. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 9. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla
 10. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"
 11. Syyttäjä vaatii United Brotherhood -käräjillä parillekymmenelle syytetylle kovempia rangaistuksia rikollisryhmään kuulumisen takia
 12. USU-gallup: Puolet kiristäisi ajamisen verotusta – etenkin miehet haluavat uuden auton nykyistä halvemmalla
 13. Lukijalta: Perusterveydenhuoltoa kehitetään Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä asiakkaiden tarpeista
 14. Metsän taidenäyttely puhuu kävijöilleen – "Ihmiset olisivat onnellisempia, jos jokainen viettäisi puoli tuntia päivittäin metsässä"
 15. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.