Asentajat jäivät jumiin nostolavan koriin 30 metrin korkeuteen Heinolassa

Jumiutuneen nostolavan kori jäi noin 30 metrin korkeuteen. Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Nina Räty

Matkapuhelinverkon tukiasemia asentaneet työntekijät jäivät jumiin nostolavan koriin Heinolassa tiistaina. Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen Pikijärventiellä sijaitsevalle Valolinnan rakennukselle kahden jälkeen iltapäivällä.

Nostolava meni oikosulkuun, ja kori jäi noin 30 metrin korkeuteen. Korissa olleet asentaja ja nostolavan kuljettaja eivät päässeet omin neuvoin alas, koska ajoneuvo ei reagoinut mihinkään.

Palomiehet saivat manuaalisesti laskettua koria alemmas, mutta eivät kuitenkaan maahan asti. Neuvoja soitettiin myös nostolavan kotimaiselta valmistajalta.

Kori pystyttiin laskemaan noin 20 metriin ja kääntämään sopivaan asentoon pelastustehtävää varten. Sen jälkeen työntekijät haettiin turvallisesti alas pelastuslaitoksen nostolavalla.

– Ei heillä ollut hätää, eväätkin olivat matkassa. Mutta tuollaiset oikosulut ovat todella harvinaisia. Yleensä on aina saatu nostolava veivattua alas manuaalisesti hätäkäytöllä, mutta nyt laitteisto oli täysin oikosulussa. Koristakin oli mennyt näyttö pimeäksi. Nykypäivänä alkaa olla paljon tekniikkaa laitteissa, rajoittimia vähän joka suuntaan ja toimintoon. Kun sähkö lisääntyy, myös vikamahdollisuudet lisääntyvät, sanoo ruiskumestari Juhamatti Listala.

Nostolavan kori saatiin manuaalisesti laskettua noin 20 metriin ja käännettyä pelastustehtävän kannalta parempaan suuntaan. Työntekijät haettiin pelastuslaitoksen nostolavalla. Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Aluetaksi vei hävityn tarjouskilvan käräjille – hyvinvointiyhtymä saa haukut löysästä toiminnasta ja tasapuolisuuden puutteesta
 2. ESS ei saa syytteitä kunnianloukkauksesta: "Uutinen vastaa sisällöltään niitä tietoja, joita kaupungintalon tapahtumista on saatu"
 3. Voice of Finland -kilpailun valmentajia itkettänyt orimattilalainen Henry Friman haluaa olla sinivalkoinen ääni ja tunteiden tulkki
 4. 7.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Keskussairaalan työntekijällä todettiin koronatartunta - altistuneina kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää
 5. Lahtelainen ratsastuskoulu on valittu vuoden laatutalliksi
 6. Kevätaurinko helli tiistaina- alkuvuoden lämpöennätys meni rikki Päijät-Hämeessä
 7. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 8. Lahden sivistyslautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen neljän ryhmäperhepäiväkodin toiminnan keskeyttämisestä: "Kevein perustein tällaista päätöstä ei ole tehty"
 9. Lahden Kujalaan nousee raskaan liikenteen palvelukeskus – pitkät ajoneuvoyhdistelmät otettu erityisesti huomioon
 10. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"
 11. Hoivakotien koronaviruskuolemat muualla maassa eivät johda uusiin varotoimiin Päijät-Hämeessä – "Ei toistaiseksi, koska epidemiaa ei ole"
 12. Humalaiset huitoivat toisiaan Lahden yössä, molemmille sakkoa
 13. Varmuusvarastot avattiin jo kaksi viikkoa sitten, mutta kaikki eivät vieläkään ole saaneet hengityssuojaimia
 14. Laulaja Eero Aven on kuollut
 15. Onko golf superkesän vai katastrofin kynnyksellä?

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.