Yötyöstä kiinnostuneille oma rekrytointitapahtuma: "Kannattaa tulla avoimin mielin"

Lahden Vauhdittamon Katri Lepola ja Ohjaamon Elina Ala-Sankola vierailivat Radio Voimassa kertomassa Öissä töissä -rekrytointitapahtumasta. Minni Salminen

Minni Salminen

Yötyöstä kiinnostuneille työnhakijoille järjestetään Öissä töissä -rekrytointitapahtuma Lahden Vauhdittamossa keskiviikkona 19.2. Tapahtumassa on tarjolla on esimerkiksi ravintola-, turvallisuus- ja kuljetusalan töitä sekä lehden jakoa. Lahden Vauhdittamon Katri Lepola ja Ohjaamon Elina Ala-Sankola korostivat Radio Voiman haastattelussa, että tapahtuma on kohdennettu nimenomaan heille, jotka hakevat yötöitä.

Ala-Sankola muistutti, että rekrytointitapahtumassa ensiarvoisen tärkeää on avoin mieli. Paikalla on työnantajia, joiden kanssa voi päästä juttelemaan jo rekrytointi-illan aikana.

- Kannattaa tulla kiinnostuneena, avoimin mielin ja toki kannattaa ottaa cv mukaan. Se ei sido sinua mihinkään, vaan tapaamisesta voi parhaimmillaan aueta ihan uusi ura. Asenne ratkaisee, rohkaisi Ala-Sankola.

Päijät-Hämeessä on Ala-Sankolan mukaan tarjolla paljon kaikenlaisia työpaikkoja, mutta työnhakijoiden ja -antajien välillä on kohtaamisongelma.

- Meillä on liian paljon työttömiä työnhakijoita. Toivottavasti olisi paljon erilaisia toimijoita, että saisimme edelleen yritykset ja työnhakijat kohtaamaan. Koulutuksestakin kovasti puhutaan. Avoimin mielin pitäisi suhtautua siihen, jos jää työttömäksi ja lähteä hakemaan apua. Sitä kyllä löytyy, kun lähtee kotoa liikkeelle, Ala-Sankola sanoi.

Työnantajat voivat Lepolan mukaan kääntyä Vauhdittamon tai Ohjaamon puoleen etsiessään sopivaa työntekijää.

- Meillä on maksuton palvelu, jossa etsimme sopivan tekijän työnantajalle. Olemme onnistuneet 80-prosenttisesti. Tapaamme joka päivä osaavia, motivoituneita työnhakijoita, joista löytyy varmasti hyviä tekijöitä, Lepola vinkkasi Radio Voiman haastattelussa. - Työnantajat voisivat myös tulla nuorten kohdalla vastaan. Nuoret eivät vielä osaa kaikkea, siihen toivoisi vähän joustoa. Työhallinnon puolelta saa tukitoimiakin alkuun, että nuori pääsisi töihin, muistutti Ala-Sankola.

Öissä töissä -rekrytointitapahtuma järjestetään keskiviikkona 19.2. klo 19-21. Tapahtuma järjestetään Lahden Vauhdittamossa osoitteessa Aleksanterinkatu 10.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. 30.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yksi uusi tartunta, seitsemän potilasta sairaalassa
 2. Säiliöauto kaatui pellolle Heinämaantiellä Lahdessa, tyhjennys- ja nosto-operaatio haittaa edelleen liikennettä
 3. Apotti hävisi kilpailutuksen – Cerner toimittaa jättimäisen tietojärjestelmän neljälle sairaanhoitopiirille
 4. Moni apteekkari elää nyt kuluttavia aikoja – muutoksia toimintaan on tehty jo esimerkiksi Lahden Keskusapteekissa ja Ykkösapteekissa – "Ensimmäisen kerran yöunet menivät toissa yönä"
 5. Päijät-Hämeen Ateriapalvelut pinnisti viime vuonna voitolle
 6. Uudenmaan raja Nelostiellä ruuhkaantui työmatkaliikenteessä – katso video Lahdenväylän tarkastuspisteeltä
 7. Miksi Singapore torjui koronan muita paremmin? "Johtaminen ja ohjeiden toimeenpano ulottuvat aivan ruohonjuuritasolle", sanoo maassa vuosia asunut
 8. Kinos-yhtiö pitää kiinni Ranta-Kartanon viihdekeskuksen aikataulusta Lahdessa – "Koronalla todennäköisesti aika vähän vaikutusta"
 9. Mies hurjasteli törkeää ylinopeutta poliisin tutkaan Kärkölässä
 10. Lähihoitaja Tytti Söderlund-Syrjälä tekee osa-aikatyötä syöpäosastolla – työ on rankkaa, ja rahat ovat usein vähissä: "Pitää miettiä tarkkaan, mitä kaupasta ostaa"
 11. Peruttu ja siirretty on aiemminkin – viisi poikkeustilannetta, jotka ovat järisyttäneet urheilutapahtumia
 12. Lukijalta: Antakaa arvostusta ja eläkettä kotiäideille
 13. Vuorotteluvapaa oli asikkalalaiselle Hanna Rossille henkisesti rikasta aikaa ja mahdollisuus kokeilla uutta
 14. Lahden Sylvia-koti avaa syksyllä erityislapsille suunnatun lastensuojeluyksikön – "Tällaisellekin toiminnalle on kysyntää"
 15. Iitissä jännitetään MotoGP-kisan kohtaloa, Kärkölä aloittamassa yt-neuvottelut – ESS kysyi pienten kuntien johtohahmoilta, miten arki pyörii koronakriisin keskellä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. 29.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 27 - epidemiatilanne ollut viikonloppuna rauhallinen
 2. Pesuhuoneessa syttyneestä tulipalosta huomattavia vahinkoja Lahdessa
 3. Henkilöauton kuljettaja ajoi kahteen otteeseen läpi poliisin tiesulusta - poliisiauto suistui takaa-ajossa tieltä katolleen Orimattilassa
 4. Kotona leivotaan nyt paljon pullaa ja muutakin – katso ESS:n lukijoiden kuvat ihanista leipomuksista
 5. Rattijuoppo törmäili kaistaa vaihtaessaan Lahdessa
 6. Säiliöauto kaatui pellolle Heinämaantiellä Lahdessa, tyhjennys- ja nosto-operaatio haittaa edelleen liikennettä
 7. Lukijalta: Hanhia rääkätään tahallaan puistoissa
 8. Uusimaa eristetty: Poliisi tarkastaa Nelostien liikennettä Orimattilan rampilla - katso video
 9. Uudenmaan raja Nelostiellä ruuhkaantui työmatkaliikenteessä – katso video Lahdenväylän tarkastuspisteeltä
 10. 28.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Varmistettuja tartuntoja yhteensä 26 - yksi keskussairaalan potilas altistui tartunnalle
 11. Moni apteekkari elää nyt kuluttavia aikoja – muutoksia toimintaan on tehty jo esimerkiksi Lahden Keskusapteekissa ja Ykkösapteekissa – "Ensimmäisen kerran yöunet menivät toissa yönä"
 12. Koronavirustartuntojen ehkäisy: 10 ohjetta, joita jokaisen on nyt syytä noudattaa
 13. 30.3. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yksi uusi tartunta, seitsemän potilasta sairaalassa
 14. Mies hurjasteli törkeää ylinopeutta poliisin tutkaan Kärkölässä
 15. Milloin hoitoon? Näin toimit, jos sinulla on flunssan oireita ja epäilet saaneesi koronavirustartunnan - katso kaavio

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.