Yötyöstä kiinnostuneille oma rekrytointitapahtuma: "Kannattaa tulla avoimin mielin"

Lahden Vauhdittamon Katri Lepola ja Ohjaamon Elina Ala-Sankola vierailivat Radio Voimassa kertomassa Öissä töissä -rekrytointitapahtumasta. Minni Salminen

Minni Salminen

Yötyöstä kiinnostuneille työnhakijoille järjestetään Öissä töissä -rekrytointitapahtuma Lahden Vauhdittamossa keskiviikkona 19.2. Tapahtumassa on tarjolla on esimerkiksi ravintola-, turvallisuus- ja kuljetusalan töitä sekä lehden jakoa. Lahden Vauhdittamon Katri Lepola ja Ohjaamon Elina Ala-Sankola korostivat Radio Voiman haastattelussa, että tapahtuma on kohdennettu nimenomaan heille, jotka hakevat yötöitä.

Ala-Sankola muistutti, että rekrytointitapahtumassa ensiarvoisen tärkeää on avoin mieli. Paikalla on työnantajia, joiden kanssa voi päästä juttelemaan jo rekrytointi-illan aikana.

- Kannattaa tulla kiinnostuneena, avoimin mielin ja toki kannattaa ottaa cv mukaan. Se ei sido sinua mihinkään, vaan tapaamisesta voi parhaimmillaan aueta ihan uusi ura. Asenne ratkaisee, rohkaisi Ala-Sankola.

Päijät-Hämeessä on Ala-Sankolan mukaan tarjolla paljon kaikenlaisia työpaikkoja, mutta työnhakijoiden ja -antajien välillä on kohtaamisongelma.

- Meillä on liian paljon työttömiä työnhakijoita. Toivottavasti olisi paljon erilaisia toimijoita, että saisimme edelleen yritykset ja työnhakijat kohtaamaan. Koulutuksestakin kovasti puhutaan. Avoimin mielin pitäisi suhtautua siihen, jos jää työttömäksi ja lähteä hakemaan apua. Sitä kyllä löytyy, kun lähtee kotoa liikkeelle, Ala-Sankola sanoi.

Työnantajat voivat Lepolan mukaan kääntyä Vauhdittamon tai Ohjaamon puoleen etsiessään sopivaa työntekijää.

- Meillä on maksuton palvelu, jossa etsimme sopivan tekijän työnantajalle. Olemme onnistuneet 80-prosenttisesti. Tapaamme joka päivä osaavia, motivoituneita työnhakijoita, joista löytyy varmasti hyviä tekijöitä, Lepola vinkkasi Radio Voiman haastattelussa. - Työnantajat voisivat myös tulla nuorten kohdalla vastaan. Nuoret eivät vielä osaa kaikkea, siihen toivoisi vähän joustoa. Työhallinnon puolelta saa tukitoimiakin alkuun, että nuori pääsisi töihin, muistutti Ala-Sankola.

Öissä töissä -rekrytointitapahtuma järjestetään keskiviikkona 19.2. klo 19-21. Tapahtuma järjestetään Lahden Vauhdittamossa osoitteessa Aleksanterinkatu 10.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.