Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lahti Pride järjestetään tänäkin vuonna toukokuussa: "Tämä helpottaa yhteistyötä monien tahojen kanssa"

Lahden Seta ry:n järjestämä, kaikille avoin ihmisoikeustapahtuma Lahti Pride järjestetään Lahdessa tänä vuonna 18.–24. toukokuuta. Tapahtuma siirrettiin viime vuonna loppukesästä kevääseen, ja samaa kaavaa noudatetaan myös tänä vuonna.

Lahdessa marssittiin tasa-arvon ja translain puolesta – katso kuvagalleria Lahti Pridesta

– Päätimme järjestää tapahtuman tänäkin vuonna samana ajankohtana, koska silloin ei ole niin paljon muita tapahtumia päällekkäin ja loma-ajat eivät vielä ole ehtineet alkaa. Tämä helpottaa yhteistyötä monien tahojen kanssa, Lahti Priden tuottaja Miiro Pyysing kertoo tiedotteessa.

Tämän vuoden tapahtuman teema on Rakkautta kaiken ikää. Ohjelmistossa huomioidaan eri-ikäiset ihmiset ja luodaan sukupolvien välistä keskustelua. Tapahtumaviikko huipentuu lauantaina 23. toukokuuta järjestettävään kulkueeseen, iltabileisiin ja päiväjuhlaan Lahden matkustajasatamassa.

Lahden Seta ry:n puheenjohtaja Aako Norojärvi korostaa Pride-viikon merkitystä Lahden alueen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille.

Lahdessa varastetut sateenkaariliput korvataan uusilla - maksajina poliittiset paikallisosastot

– Täällä ei ole sateenkaari-identiteettiä tukevia tapaamispaikkoja, baareja tai kahviloita. Pride-tapahtuma on äärimmäisen tärkeä osa päijäthämäläistä sateenkaarikulttuuria.

Ensimmäinen Lahti Pride järjestettiin vuonna 2014. Viime vuonna Lahti Prideen kuului 17 tapahtumaa ja Pride-kulkueessa marssi noin 400 ihmistä.