Kiinassa koronavirukseen on kuollut jo yli 1 500 ihmistä - lue yön uutiskooste

Lääkintähenkilökunta valmistautui lähtemään potilaskäynnille Kiinan Zhangjiakoussa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kiinassa koronavirukseen on tähän mennessä kuollut ainakin 1 500 ihmistä, kertovat Kiinan viranomaiset.

Uusia tartuntoja on eilisen jälkeen todettu koko maassa yli 2 600. Eilen uusia tartuntoja todettiin noin kaksinkertainen määrä.

Koko maassa yli 66 000 ihmistä on sairastunut virukseen. Tartunnoista suurin osa on todettu Hubein maakunnassa.

Kiina kertoi pari päivää sitten muuttaneensa tartuntojen määrittelytapaa, mikä nosti raportoitujen tartuntojen määrää merkittävästi. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat määrää lisää tullimaksuja lentokonevalmistaja Airbusille

Yhdysvallat aikoo jälleen kasvattaa tullimaksuja Euroopasta tuotaville Airbusin lentokoneille, kertovat viranomaiset. Tulleja aiotaan korottaa 15 prosenttiin maaliskuun puolivälin jälkeen.

Maksut ovat olleet lokakuusta lähtien kymmenen prosenttia. Tuolloin Yhdysvallat asetti tulleja 7,5 miljardin dollarin eli yli 6,7 miljardin euron arvoiselle tuonnille EU:sta. Tullimaksut ovat koskeneet muun muassa Airbusia, ranskalaisia viinejä ja skotlantilaisia viskejä.

Yhdysvallat ilmoitti uusista maksuista vain päiviä sen jälkeen, kun maan presidentti Donald Trump sanoi, että olisi aika aloittaa vakavat keskustelut kauppasopimuksesta Euroopan unioni kanssa. (Lähde: AFP)

Kylmä sää ja lumisade piinaavat Syyriassa pakenevia

Kylmä, nollan tienoilla pyörivä sää ja lumisade koettelevat Luoteis-Syyriasta pakenevia, kertoo Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM.

Kymmenettuhannet joutuvat nukkumaan ulkona. Järjestö pelkääkin, että useat ihmiset kuolevat kylmien sääolosuhteiden takia.

YK:n mukaan Idlibin seudulla yli 830 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa viimeisen parin kuukauden aikana.

Neljännesmiljoona on paennut pelkästään neljän viime päivän aikana.

Syyria on Venäjän tuella hyökännyt kiivaasti Idlibiä, viimeistä kapinallisten hallussa olevaa aluetta, vastaan.

UPM ryhtyy valmistamaan nanosellupohjaisia haavasidoksia

Metsäyhtiö UPM on kehittänyt nanosellupohjaisen haavasidoksen yhteistyössä Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnan ja Helsingin yliopistollisen keskussairaalan palovammakeskuksen kanssa. Sidosta käytetään ihonsiirrehaavojen hoidossa.

Yli kymmenen vuoden kehittelytyön tuloksena syntynyt FibDex-tuote on saanut CE-merkinnän, eli sitä voidaan myydä kaikkialla Euroopassa. UPM etsii parhaillaan jakelijaa tuotteelle.

Merellä tuulee kovaa ja teillä on tänään liukasta

Lauha lounaanpuoleinen virtaus tuo tänään lumi- ja räntäsateita koko maahan.

Etelässä sateet tulevat pääosin vetenä tai tihkuna, muualla maassa on luvassa taas räntää ja lunta. Lämpötila nousee viikonlopun aikana etelässä selvästi plussan puolelle. Myös Lapissa sään odotetaan lauhtuvan sunnuntaina.

Ajokeli on huono lumi- tai räntäsateen takia muun muassa Pohjois- ja Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla. Merialueilla on voimassa kovan tuulen varoitus, kun tuulet yltyvät 15 metriin sekunnissa.

Carolina löi New Jerseyn - suomalaisia pisteille

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes on voittanut New Jersey Devilsin lukemin 5–2. Carolinan suomalaiskavalkadista Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen saivat syöttöpisteet Andrei Svetshnikovin toisen erän maalista.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Carolinan 2–1-johtolukemissa. Toisessa erässä nähtiin ainoastaan Svetshnikovin maali.

Ottelun viimeisessä osiossa Hurricanesin maalidraivi jatkui. Erän loppupuolella New Jersey teki vielä viimeisen maalinsa, mutta se ei pelastanut joukkuetta tappiolta.

Kristiina Mäkelän loikat kantoivat Euroopan tilaston kakkoseksi

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ylsi toiselle sijalle Ranskan Val-de-Reuilin kansainvälisessä hallikilpailussa. Hallikauden toinen ja viimeinen kilpailu toi Mäkelälle hopeaa tuloksella 14,20.

Mäkelän tulos rikkoi myös Pariisin EM-kisojen tulosrajan, Suomen urheiluliitto kertoo tiedotteessa. Tulos vei Mäkelän myös kuluvan talven Euroopan hallitilastossa toiseksi, jossa hänen edellään on vain Ranskan kisan tuloksella 14,33 voittanut Portugalin Patricia Mamona.

Mäkelä ponnisti tasaisen sarjan, jossa oli vain yksi alle 14 metrin hyppy. Hänen kolme viimeistä hyppyään kantoivat 14,08, 14,20 ja 14,15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.