Hakesiilo alkoi savuta Asikkalassa, pelastuslaitos riensi apuun

Krista Koivisto

Krista Koivisto

Hakesiilo alkoi savuta perjantaina aamupäivällä Asikkalan Kopsuontien varressa. Paikalle lähti useita Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen yksiköitä. Kun ensimmäiset yksiköt pääsivät paikalle, siilo savutti edelleen, mutta näkyviksi liekeiksi savuaminen ei ehtinyt edetä.

Savuttava siilo oli pienehkö, ja hake tyhjennettiin siilosta. Tilanne saatiin hallintaan ja se oli käytännössä ohi noin puolessa tunnissa.

Savuttaneen siilon läheisyydessä oli rakennus, mutta se ei ollut vaarassa. Kukaan ei myöskään hengittänyt savua tai muutoin loukkaantunut. Siilon vahingot jäivät aineellisiksi.

Heinolan päivystävän palomestarin Vesa Läderbergin mukaan savuttavat tai palavat siilot pyritään aina mahdollisuuksien mukaan tyhjentämään, koska silloin palon sammutus on helpompaa kuin jos hake on siilossa. Yleisesti ottaen siilot voivat Läderbergin mukaan olla vaikeita sammutettavia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä
 3. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 4. SJK ei ole koskaan voittanut Lahdessa – Arkivuo, Zeqiri ja Imbongo nousevat FC Lahden avaukseen
 5. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 6. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 7. Kansallisarkiston selvitys Vierumäen taistelusta: "Yli 300 kaatuneen määrä ei ole mahdollinen"
 8. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 9. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa muttei uusia kuolemia – tartunnan saaneiden keski-ikä laskenut epidemian kuluessa
 10. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 11. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 12. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 13. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 14. Kreikasta siirretty Suomeen pakolaislapsia ilman huoltajaa
 15. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.