Ystävänpäivänä muodostetaan sydän Lahden torilla – katso tästä Päijät-Hämeen ystävänpäivän tapahtumia

Ihmiset muodostivat sydämen Lahden kauppatorille ystävänpäivänä 2019. Juha Peurala

Millamari Uotila, Anne Honkanen

Lahtelaisia kutsutaan jälleen torille ystävänpäivän sydäntempaukseen. Ihmiset muodostavat torilla yhdessä sydänkuvion perjantaina kello 16.50–17.

Ystävänpäivän kunniaksi torilla järjestetään muutakin ohjelmaa kello 16–18. Ohjelmassa on vapaata luistelua musiikin siivittämänä ja Rakkaudesta Lahteen -rintanappien painatusta.

Inspiksen luistinlainaus palvelee torilla kello 18 saakka.

Tapahtuman järjestävät Lahden Jäätori, Lahden kaupunki, Lahti City ry ja Inspis ry.

Tarinoita rakkaudesta Museokioskissa

Lahden Museokioskissa keräännytään ystävänpäivänä rakkaustarinoiden äärelle. Ääneen pääsee yleisö omien kuviensa ja tarinoidensa kautta.

Kerro, kerro kuvasta! -tapahtumaan voi tuoda mukanaan valokuvan tai esineen, johon liittyy tarina rakkaudesta. Kuva voi olla hääkuva, kuva häistä, kihlajaisista tai muu yhteispotretti parisuhteen varrelta tai hetkellisestä ihastuksesta.

Tilaisuudessa on mahdollisuus heijastaa kuvia seinälle kaikkien nähtäväksi ja osallistujat pääsevät kertomaan kuvastaan sekä niissä esiintyvistä henkilöistä, tilanteesta, sattumuksista tai kommelluksista. Keskustelua johdattelemassa ovat Lahden museoiden tutkija Anna-Riikka Vaden sekä museoamanuenssi Sini Ojala.

Kerro, kerro kuvasta! -tapahtuma järjestetään Museokioskissa (Aleksanterinkatu 10) perjantaina 14. helmikuuta kello 15–17.

Muutkin museot muistavat ystävää

Heinolan taidemuseo houkuttelee museoon kaverin kanssa. Ystävänpäivänä kaksi pääsee yhden hinnalla Merja Laineen Taivaan halkoja -näyttelyyn.

Orimattilan taidemuseo tarjoaa ystävänpäivän askartelutuokion ja herkuttelua kello 12–16.

Yhdistykset esittäytyvät Palvelutorilla

Päijäthämäläiset mielen hyvinvoinnin ja päihdetoiminnan parissa toimivat yhdistykset esittelevät toimintaansa torstaina kello 14 alkaen Ystävänpäivän Etkot -tapahtumassa Lahden Palvelutorilla kauppakeskus Triossa.

Luvassa on myös Ystävänpäiväbingo, puristusvoiman mittausta, ystävänpäiväkorttien tekoa, ajatusten kokoamista ystävänpäiväseinälle, onnenpyörä, keskusteluja ja juttuseuraa.

Tapakset ovat nyt makeita – ystävänpäivänä herkkutarjottimelle kasataan muun muassa sitruunaleivoksia, moussekeksejä ja hedelmiä

Heinolassa Jyränkölän Setlementin HeiMo-kahvilassa vietetään ystävänpäivää runouden ja musiikin merkeissä. Tilaisuudessa jaetaan myös vuosittaiset vapaaehtoistyön tunnustukset.

Musiikkia Lahden pubeissa

Ravintola Pikku Hanhessa Lahdessa vietetään ystävänpäivää lahtelaisen muusikko Ilpo Kaikkosen johdolla. Valentines Special -illan esiintyjänä on Ilpo Kaikkonen duo.

Lahden Hygge Barissa esiintyy puolestaan Hehewuti eli Henna Raita.

Eläinystäviä Löytäeläintalolla

Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys kutsuu viettämään Eläinystävän päivää Löytöeläintalolla Lahdessa perjantaina kello 13–18.

Ystävänpäivän konsertteja ja tansseja

Eri puolilla Päijät-Hämettä järjestetään myös konsertteja. Lahden konservatorion nuorisopuhallinorkesteri, junioripuhallinorkesteri ja Kiiltomato-orkesteri esiintyvät torstaina Hollolan pääkirjastossa kello 18.

Heinolan musiikkiopiston oppilaat esiintyvät musiikkiopiston salissa torstaina kello 18.

Lahdessa Ahtialan Seurantalolla järjestetään päivätanssit perjantaina kello 12. Musiikista vastaavat Pekka Vaattovaara ja Pohjantuuli.

Lahden Lähimmäispalvelu ry järjestää yhteislaulutilaisuuden Wanhan Herran ravintolasalissa Laaksokadulla kello 13.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koulutyö jatkuu kotona, liikuntatunti vie vaikka retkelle – tällaista on etäkoulu nastolalaisessa nelilapsisessa perheessä
 2. Hartolassa sijaitsevan Linna Hotellin vuokrasopimus purettiin riitaisissa tunnelmissa
 3. Kevään peruutuksista yli puolen miljoonan tappiot Lahden kaupunginteatterille
 4. 4.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Ei muutosta koronatartuntojen määrässä, yksi tartunnan saaneista on kotihoidon työntekijä
 5. Klikkaa itsesi tästä jutusta Sinfonia Lahden pilateskonserttiin
 6. Nastolalaislähtöiset Kuloset luottavat Sveitsin systeemiin: "Emme harkinneet paluuta Suomeen"
 7. Henkilöauto törmäsi moottoritienopeuksilla liikenneopasteeseen Tähtiniemen sillalla Heinolassa
 8. Saksassakin tehdään nyt etäkoulun digiloikkaa, etelärajan kylän kaupoista katosivat sveitsiläiset – näin saksansuomalaiset kertovat arjestaan
 9. SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja Pertti Paasio on kuollut
 10. Poliisi pysäytti luvattoman maakuntarajan ylittäjän Orimattilassa - nippu muitakin asioita oli pielessä
 11. Koronakriisi voi olla myös mahdollisuus – lahtelainen kauneusalan yritys sai enimmäistuen virtuaaliselle meikkikoululle
 12. Tältä kuulostaa kun 62 Sinfonia Lahden muusikkoa esittää yhdessä Sibeliuksen Finlandian - kukin kotonaan
 13. Basso jytisi ja valot välkkyivät Lahden Riihelässä, kun Kimmo Huovila laittoi kaiken peliin valtakunnallisessa Parvekedarude-tempauksessa
 14. Saako virpoa? Koronavirus karkotti virpojat virtuaalimaailmaan
 15. Marraskuu kääntyi maaliskuussa kevääksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.