Ystävänpäivänä muodostetaan sydän Lahden torilla – katso tästä Päijät-Hämeen ystävänpäivän tapahtumia

Ihmiset muodostivat sydämen Lahden kauppatorille ystävänpäivänä 2019. Juha Peurala

Millamari Uotila, Anne Honkanen

Lahtelaisia kutsutaan jälleen torille ystävänpäivän sydäntempaukseen. Ihmiset muodostavat torilla yhdessä sydänkuvion perjantaina kello 16.50–17.

Ystävänpäivän kunniaksi torilla järjestetään muutakin ohjelmaa kello 16–18. Ohjelmassa on vapaata luistelua musiikin siivittämänä ja Rakkaudesta Lahteen -rintanappien painatusta.

Inspiksen luistinlainaus palvelee torilla kello 18 saakka.

Tapahtuman järjestävät Lahden Jäätori, Lahden kaupunki, Lahti City ry ja Inspis ry.

Tarinoita rakkaudesta Museokioskissa

Lahden Museokioskissa keräännytään ystävänpäivänä rakkaustarinoiden äärelle. Ääneen pääsee yleisö omien kuviensa ja tarinoidensa kautta.

Kerro, kerro kuvasta! -tapahtumaan voi tuoda mukanaan valokuvan tai esineen, johon liittyy tarina rakkaudesta. Kuva voi olla hääkuva, kuva häistä, kihlajaisista tai muu yhteispotretti parisuhteen varrelta tai hetkellisestä ihastuksesta.

Tilaisuudessa on mahdollisuus heijastaa kuvia seinälle kaikkien nähtäväksi ja osallistujat pääsevät kertomaan kuvastaan sekä niissä esiintyvistä henkilöistä, tilanteesta, sattumuksista tai kommelluksista. Keskustelua johdattelemassa ovat Lahden museoiden tutkija Anna-Riikka Vaden sekä museoamanuenssi Sini Ojala.

Kerro, kerro kuvasta! -tapahtuma järjestetään Museokioskissa (Aleksanterinkatu 10) perjantaina 14. helmikuuta kello 15–17.

Muutkin museot muistavat ystävää

Heinolan taidemuseo houkuttelee museoon kaverin kanssa. Ystävänpäivänä kaksi pääsee yhden hinnalla Merja Laineen Taivaan halkoja -näyttelyyn.

Orimattilan taidemuseo tarjoaa ystävänpäivän askartelutuokion ja herkuttelua kello 12–16.

Yhdistykset esittäytyvät Palvelutorilla

Päijäthämäläiset mielen hyvinvoinnin ja päihdetoiminnan parissa toimivat yhdistykset esittelevät toimintaansa torstaina kello 14 alkaen Ystävänpäivän Etkot -tapahtumassa Lahden Palvelutorilla kauppakeskus Triossa.

Luvassa on myös Ystävänpäiväbingo, puristusvoiman mittausta, ystävänpäiväkorttien tekoa, ajatusten kokoamista ystävänpäiväseinälle, onnenpyörä, keskusteluja ja juttuseuraa.

Tapakset ovat nyt makeita – ystävänpäivänä herkkutarjottimelle kasataan muun muassa sitruunaleivoksia, moussekeksejä ja hedelmiä

Heinolassa Jyränkölän Setlementin HeiMo-kahvilassa vietetään ystävänpäivää runouden ja musiikin merkeissä. Tilaisuudessa jaetaan myös vuosittaiset vapaaehtoistyön tunnustukset.

Musiikkia Lahden pubeissa

Ravintola Pikku Hanhessa Lahdessa vietetään ystävänpäivää lahtelaisen muusikko Ilpo Kaikkosen johdolla. Valentines Special -illan esiintyjänä on Ilpo Kaikkonen duo.

Lahden Hygge Barissa esiintyy puolestaan Hehewuti eli Henna Raita.

Eläinystäviä Löytäeläintalolla

Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys kutsuu viettämään Eläinystävän päivää Löytöeläintalolla Lahdessa perjantaina kello 13–18.

Ystävänpäivän konsertteja ja tansseja

Eri puolilla Päijät-Hämettä järjestetään myös konsertteja. Lahden konservatorion nuorisopuhallinorkesteri, junioripuhallinorkesteri ja Kiiltomato-orkesteri esiintyvät torstaina Hollolan pääkirjastossa kello 18.

Heinolan musiikkiopiston oppilaat esiintyvät musiikkiopiston salissa torstaina kello 18.

Lahdessa Ahtialan Seurantalolla järjestetään päivätanssit perjantaina kello 12. Musiikista vastaavat Pekka Vaattovaara ja Pohjantuuli.

Lahden Lähimmäispalvelu ry järjestää yhteislaulutilaisuuden Wanhan Herran ravintolasalissa Laaksokadulla kello 13.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Juha Honkosen uutisanalyysi: Kulmuni maksoi ministeriöille liikaa – "Miksi palautit koko summan?"
 2. VR lopettaa lipunmyynnin palvelupisteensä Lahdessa
 3. Vesijärven vanha asemarakennus palautetaan yli sadan vuoden takaiseen ulkoasuunsa – "Tämä on Lahden vanhoista kohteista ehkä vaikuttavin"
 4. Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 5. Näppis: Ei ollut yllätys konserttitalon kosteusvaurio
 6. "Paras näyttö on saatu siitä, että kamerat ja kuuntelulaitteet ovat olleet kerhotilojen sisäpuolella" – Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajan suojelu kertoo tiukasta hierarkiasta
 7. Näin erotat haitallisen espanjansiruetanan harmittomasta ukkoetanasta
 8. Lukijalta: Museo tiesi tarkasti, mitä torin alta löytyisi
 9. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen valvoo nyt Lahden ja tapahtumateollisuuden etuja – joidenkin mielestä Timonen petaa jo pormestarimallin jälkeistä aikaa, mutta asiassa on toinen puoli
 10. Pelicansin hymyilevä päävalmentaja Tommi Niemelä osaa olla tarvittaessa tiukka ja joskus vähän veemäinenkin
 11. Osa koirista säikkyy pyöriä ja rullasuksia – "Kevyen liikenteen väylällä koiran kannattaa kulkea aina pientareen puolella"
 12. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt etenevät – kävelijöiden ja pyöräilijöiden reitit muuttuvat tällä viikolla
 13. Kunnan historian suurin hankintapäätös toteutui Asikkalassa – "Kuokka isketään maahan elokuussa"
 14. Korona kiihdytti sairaalasänkyjen kysyntää – Hollolassa tehdasta pyörittävän Lojerin työllisyystilanne pysyi hyvänä, vaikka osia saadaan edelleenkin odotella Kiinasta
 15. Päijäthämäläisten toiveita museopalveluiden kehittämisestä kartoitetaan kyselyllä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.