Lahtelaisartisti Teosto-palkintoehdokkaana – yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja

Lahtelainen M eli Minja Koski tunnetaan muusikkona ja näyttelijänä. Katja Luoma

Anne Honkanen

Lahtelaisen artistin M:n eli Minja Kosken levy Näytän missä asun on yksi tämän vuoden Teosto-palkintoehdokkaista. Ehdolla ovat Minja Kosken tekemät levyn sävellykset ja sanoitukset.

Esiraadin valintaperusteluissa todetaan, että Minja Kosken sävellykset ja sanoitukset ovat kaunista popmusiikkia, jossa arkisia asioita tarkastellaan persoonallisen koskettavasti. Sävellysten voimasta kertoo se, miten ne upealta ne kuulostavat levyn ajoittain hyvinkin paljaissa raameissa.

Kaikkiaan Teosto-palkintoehdokkaiksi valittiin seitsemän teosta. Muut ehdokkaat ovat: Totte Rautiaisen ja Jesse Markinin sävellykset ja sanoitukset levyllä Folk, Ville Vuorenmaan sävellykset ja sanoitukset sekä Ville Vuorenmaan, Kimmo Pohjapellon ja Ville Laurilan sovitukset levyllä Hattarahiukset, Harri Kuusijärven sävellykset ja Jaakko Laitisen sanoitukset levyllä Lehtojärven Hirvenpää, Sami Klemolan sävellys …on Escher, Okko Saastamoisen sävellykset levyllä Syrtti sekä Josefiina Vannesluoman, Selma Savolaisen, Mikko Sarvanteen ja Sampo Kasurisen sävellykset ja sovitukset Sapphon, Edith Södergranin, Josefiina Vannesluoman ja Selma Savolaisen teksteihin levyllä To Sappho.

Levyarvio: M laulaa toisella levyllään hienosti arkisesta ja alitajuisesta

Kaikki ehdokkaana olevat teokset ja teoskokonaisuudet on julkaistu tai kantaesitetty vuoden 2019 aikana.

Teosto-palkinnolla Teoston asiakkaina olevat säveltäjät, sanoittajat ja musiikkikustantajat nostavat vuosittain esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia kotimaisia sävelteoksia. Tänä vuonna tunnustuspalkinto jaetaan 16. kerran.

Palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimpia taidepalkintoja. Jos palkinnon saa yksi teos tai teoskokonaisuus, palkintosumma on 25 000 euroa. Jos palkinto jaetaan useamman teoksen kesken, palkintosumma on enintään 40 000 euroa.

Palkinnon saajan tai saajat valitsee ehdokkaiden joukosta viisihenkinen tuomaristo. Teosto-palkintovoittaja julkistetaan 23.4.

Lahtelainen Minja Koski tavoittelee Emma-pystiä – "Lahti on vaikuttanut albumiin"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Jäiden läpi vajonnut luistelija pelastettiin Lahdessa Vesijärvestä
 2. Tarja Koljosen Esalainen: Räpelsi puhelinta kokouksessa ja suu käy koko ajan - näin koulujen Wilma-merkinnät toimisivat myös töissä
 3. Ilmanlaatu on nyt poikkeuksellisen huono Lahdessa ja Hollolassa – voi aiheuttaa oireita astmaatikoille
 4. "Koko paletti on aivan sekaisin" – Helsinki-Vantaan ulosmarssi näkyi Salpausselälläkin
 5. Lahtelaismiehen Teneriffan-loma ei mennyt kuin Strömsössä, ensin tuli hiekkamyrsky, sitten koronavirus: "Mitään paniikkia ihmisillä ei tunnu olevan"
 6. Mikko Kuningas palaa FC Lahteen
 7. Orimattila ottaa käyttöön palvelusetelin yksityisiin päiväkoteihin – yksityinen toimija voi pyytää lisämaksua, jos tarjolla on lisäpalveluita
 8. Lahtelaiselle urkutaiteilijalle Kalevi Kiviniemelle taiteilijaeläke
 9. Koronavirus ei vaikuta Salpausselän kisoihin: "En usko, että ulkomaisten urheilijoiden kannalta täällä pitäisi olla huolissaan"
 10. Nimeä ja paikkaa vaihtanut Mukkulan Toimari tarjoaa nyt aamupuuroa, lounasta ja mediakeskuksen
 11. Kolmikymppinen nainen huijasi kuusikymppistä tuoretta aviomiestään – yli 100 000 eurolla lainoja ja ostoksia
 12. Mediat: Lahtelaisräppäri Nikke Ankaraa syytetään seksuaalirikoksesta
 13. Lahden Malskilla toimettomana tarkkaileva rakennusmies ihmetyttää ja huvittaa: "Kyllä se yöksi pääsee sisätiloihin", kertoo omistaja
 14. Onko tässä Lahden tämän hetken lumisin maisema? Katso kuvat Salppurin kisoihin koristautuneista näyteikkunoista
 15. Lukijalta: Lahti Energiaa parempaa sijoituskohdetta ei löydy

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.