Tapio Anttila suunnitteli design-pedin kiinalaiskissoille

Tyylitietoinen kissa vetää päivätirsat mieluiten Tapio Anttilan ja Jonas Hakaniemen suunnittelemassa majassa. Tapio Anttila & Jonas Hakaniemi

Lahtelaismuotoilija Tapio Anttilan ja Jonas Hakaniemen suunnittelema kissanpeti on palkittu saksalaisella IF Design Award 2020 -palkinnolla.

Hieman harjatelttaa muistuttava tuote on koottava, kissoille tarkoitettu peti, joka on suunniteltu helposti pakattavaksi ja kuljetettavaksi. Pelkistetty design lupaa kissalle "mukavaa ja turvallista suojaa lepohetkiin". Tiedotteen mukaan tuote on tulossa sekä Kiinan että Euroopan markkinoille.

Kyseessä on tilaustyö, sillä yksi Kiinan suurimmista lemmikkieläintuotefirmoista pyysi suomalaisia muotoilijoita suunnittelemaan uudenlaisen tuotemalliston. Anttila ja Hakaniemi kertovat suhtautuneensa yhteydenottoon ensin varauksella.

– Tutkittuamme asiaa syvemmin huomasimme valtavan lemmikkibuumin ja tuotebisneksen niiden ympärillä niin Kiinassa kuin Euroopassakin. Samalla ymmärsimme, että muotoilua arvostavan kuluttajan olohuoneeseen ei ole tarjolla paljoakaan vaihtoehtoja tällä alueella, miehet kuvaavat tiedotteessaan.

Anttila ja Hakaniemi ovat tehneet yhteisbrändillä töitä Kiinan markkinoilla neljän vuoden ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.