Lahdesta alkanut takaa-ajo kulki Mäntsälän kautta Orimattilaan – auto pysähtyi vasta piikkimattoon

Anne Honkanen

Hämeen poliisin partio kiinnitti huomiota myöhään lauantai-iltana Lahdessa liikkuneeseen henkilöautoon, jonka toinen ajovalo oli pimeä. Henkilöauto ajoi poliisipartio vastaan kaupungin suunnasta Uudenmaankadulla kello 23.35.

Poliisipartio kääntyi auton perään pysäyttääkseen tämän. Kun poliisi kytki pysäytysvalon päälle, kiihdytti auto voimakkaasti ja pyrki karistamaan poliisipartion kannoiltaan.

Auto jatkoi pakoaan Renkomäen suuntaan ja sieltä edelleen moottoritielle etelään päin. Moottoritiellä Tuuliharjan huoltoaseman kohdilla Orimattilassa pohjoisen suuntaan ajanut liikennepoliisin partio havaitsi pakenevan henkilöauton ja kääntyi sen perään.

Takaa-ajo jatkui Levannon ja Mäntsälän liittymien kautta valtatie 140:lle takaisin Lahden suuntaan. Poliisi sai pysäytettyä auton Orimattilassa, jossa vastassa oli poliisipartio piikkimaton kanssa.

Poliisi mittasi pakenevalle autolle nopeudeksi korkeimmillaan 182 kilometriä tunnissa, kun rajoitus oli 100 kilometriä tunnissa.

Takaa-ajo kesti noin puoli tuntia ja siihen osallistui useita poliisin partioita. Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että takaa-ajot eivät ole kovin harvinaisia, mutta yleensä ne päättyvät melko nopeasti.

- Valitettavasti takaa-ajoja on joka kuukausi, mutta yleensä takaa-ajettu luovuttaa melko nopeasti. On harvinaista, että takaa-ajo kestää tämän verran, tilannekeskuksesta kerrotaan.

Autoa kuljetti 2000-luvulla syntynyt, täysi-ikäinen mies. Hän puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Sen lisäksi huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen. Mies käytettiin verikokeessa ja toimitettiin Lahden poliisiasemalle odottamaan kuulusteluja.

Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Miehen käyttämä auto oli katsastamaton ja poistettu liikennekäytöstä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kotona leivotaan nyt paljon pullaa ja muutakin – katso ESS:n lukijoiden kuvat ihanista leipomuksista
 2. Vesilinnut pääsevät syksyllä omaan kotiin – Heinolan Lintutarhalle rakennettavassa talossa on 450 neliötä ja erikoinen viherkatto
 3. Yön uutiskooste: Henkilöauto upposi jäihin Ilomantsissa ja kahden henkilön epäillään hukkuneen
 4. Henkilöauton kuljettaja ajoi kahteen otteeseen läpi poliisin tiesulusta - poliisiauto suistui takaa-ajossa tieltä katolleen Orimattilassa
 5. Maakuntarajan sulkeminen sai joidenkin hulluuden kukkimaan - ensimmäinen päivä Levannon tarkastuspaikalla Nelostiellä sujui pääosin rauhallisesti
 6. Lahden taloyhtiöiden siivoussopimukset on pidetty korona-aikana ennallaan, "siivousta kohdennettu kriittisiin kohtiin"
 7. Ira Blomberg-Kantsilan kolumni: Uimahalliuskovainen väijytti minut – ja vieläpä lähes alastomana
 8. Portit auki – kummankin puolen Kimolan sulkua pannaan paikkoja kuntoon matkailijoita varten
 9. "Se oli taistelua joka vaiheessa" – Naisten asepalvelus täyttää huhtikuun alussa 25 vuotta, ja siitä on kiittäminen Kaarina Buure-Hägglundia
 10. Museot tarjoavat taide-elämyksiä nyt verkossa – nettipalvelut ovat houkutelleet hyvin kävijöitä: "Kasvua on ollut 1 144 prosenttia"
 11. Korona kiusaa matkailun ystäviä – viisi vinkkiä matkakuumeen lievitykseen
 12. Uusimaa eristetty: Poliisi tarkastaa Nelostien liikennettä Orimattilan rampilla - katso video
 13. Kärkölästä löytyneet konkurssifirman jätteet oli tuotu maakunnan ulkopuolelta
 14. Pääkirjoitus: Pormestarin valinnassa on olennaista avoimuus ja läpinäkyvyys
 15. Katujen tehopuhdistus käynnistyi Lahdessa, siirtokehotukset olivat menneet perille viimevuotista paremmin – "Kun pyhään peltilehmään joku kajoaa, niin kyllähän se voi mennä tunteisiin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.