Lahdesta alkanut takaa-ajo kulki Mäntsälän kautta Orimattilaan – auto pysähtyi vasta piikkimattoon

Hämeen poliisin partio kiinnitti huomiota myöhään lauantai-iltana Lahdessa liikkuneeseen henkilöautoon, jonka toinen ajovalo oli pimeä. Henkilöauto ajoi poliisipartio vastaan kaupungin suunnasta Uudenmaankadulla kello 23.35.

Poliisipartio kääntyi auton perään pysäyttääkseen tämän. Kun poliisi kytki pysäytysvalon päälle, kiihdytti auto voimakkaasti ja pyrki karistamaan poliisipartion kannoiltaan.

Auto jatkoi pakoaan Renkomäen suuntaan ja sieltä edelleen moottoritielle etelään päin. Moottoritiellä Tuuliharjan huoltoaseman kohdilla Orimattilassa pohjoisen suuntaan ajanut liikennepoliisin partio havaitsi pakenevan henkilöauton ja kääntyi sen perään.

Takaa-ajo jatkui Levannon ja Mäntsälän liittymien kautta valtatie 140:lle takaisin Lahden suuntaan. Poliisi sai pysäytettyä auton Orimattilassa, jossa vastassa oli poliisipartio piikkimaton kanssa.

Poliisi mittasi pakenevalle autolle nopeudeksi korkeimmillaan 182 kilometriä tunnissa, kun rajoitus oli 100 kilometriä tunnissa.

Takaa-ajo kesti noin puoli tuntia ja siihen osallistui useita poliisin partioita. Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että takaa-ajot eivät ole kovin harvinaisia, mutta yleensä ne päättyvät melko nopeasti.

- Valitettavasti takaa-ajoja on joka kuukausi, mutta yleensä takaa-ajettu luovuttaa melko nopeasti. On harvinaista, että takaa-ajo kestää tämän verran, tilannekeskuksesta kerrotaan.

Autoa kuljetti 2000-luvulla syntynyt, täysi-ikäinen mies. Hän puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Sen lisäksi huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen. Mies käytettiin verikokeessa ja toimitettiin Lahden poliisiasemalle odottamaan kuulusteluja.

Poliisi epäilee miestä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Miehen käyttämä auto oli katsastamaton ja poistettu liikennekäytöstä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut