Koirasusijutussa nostettiin syytteet – susia pidettiin myös Orimattilassa

Millamari Uotila

Syyttäjä on nostanut syytteet neljää henkilöä vastaan niin sanotussa Lopen koirasusijutussa. Tapauksessa on kyse epäillystä laittomasta koirasusien jalostamisesta.

Poliisi kertoi aiemmin, että epäilty päätekijä on Kanta-Hämeessä asuva nainen, jonka epäillään pitäneen Venäjältä tuotuja susia koirasusien risteytystarkoituksessa.

Osaa susista pidettiin Orimattilassa. Poliisi teki kotietsinnät kaikkiaan kolmeen kohteeseen Etelä-Suomessa.

Kaikki kolme löydettyä eläintä lopetettiin, koska ne olivat huonossa kunnossa. Kahta niistä oli pidetty pimeässä ulkosaunassa, jossa ei kotietsintähetkellä ollut ruokaa eikä vettä.

Pääepäiltyä syytetään viidestä luonnonsuojelurikoksesta, törkeästä eläinsuojelurikoksesta, kahdesta salakuljetuksesta ja kahdesta eläinsuojelurikoksesta.

Lisäksi toista epäillyistä syytetään kahdesta salakuljetusrikoksesta ja neljästä luonnonsuojelurikoksesta. Kolmatta epäiltyä syytetään törkeästä eläinsuojelurikoksesta, kahdesta luonnonsuojelurikoksesta ja metsästysrikoksesta. Neljäs henkilö saa syytteen laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä, kahdesta luonnonsuojelurikkomuksesta ja eläinsuojelurikoksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kotona leivotaan nyt paljon pullaa ja muutakin – katso ESS:n lukijoiden kuvat ihanista leipomuksista
 2. Vesilinnut pääsevät syksyllä omaan kotiin – Heinolan Lintutarhalle rakennettavassa talossa on 450 neliötä ja erikoinen viherkatto
 3. Henkilöauton kuljettaja ajoi kahteen otteeseen läpi poliisin tiesulusta - poliisiauto suistui takaa-ajossa tieltä katolleen Orimattilassa
 4. Maakuntarajan sulkeminen sai joidenkin hulluuden kukkimaan - ensimmäinen päivä Levannon tarkastuspaikalla Nelostiellä sujui pääosin rauhallisesti
 5. Lahden taloyhtiöiden siivoussopimukset on pidetty korona-aikana ennallaan, "siivousta kohdennettu kriittisiin kohtiin"
 6. Portit auki – kummankin puolen Kimolan sulkua pannaan paikkoja kuntoon matkailijoita varten
 7. Museot tarjoavat taide-elämyksiä nyt verkossa – nettipalvelut ovat houkutelleet hyvin kävijöitä: "Kasvua on ollut 1 144 prosenttia"
 8. Korona kiusaa matkailun ystäviä – viisi vinkkiä matkakuumeen lievitykseen
 9. Uusimaa eristetty: Poliisi tarkastaa Nelostien liikennettä Orimattilan rampilla - katso video
 10. Kärkölästä löytyneet konkurssifirman jätteet oli tuotu maakunnan ulkopuolelta
 11. Pääkirjoitus: Pormestarin valinnassa on olennaista avoimuus ja läpinäkyvyys
 12. Katujen tehopuhdistus käynnistyi Lahdessa, siirtokehotukset olivat menneet perille viimevuotista paremmin – "Kun pyhään peltilehmään joku kajoaa, niin kyllähän se voi mennä tunteisiin"
 13. Markus Pirttijoen Esalainen: Megatrendi, joka alkoi järkkyä vain viikoissa
 14. Poliisi käännytti aamuyhdeksään mennessä 121 ajoneuvoa Uudenmaan tarkastuspisteillä
 15. Kaksi hukkui pudottuaan jäihin Asikkalassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.