Ikäihmisten huijauksista epäillyt patalappukauppiaat kiinni – Hämeen poliisi epäilee uhreja olevan lisää

Anne Honkanen

Poliisi otti kiinni viime viikonloppuna kaksi naista, joiden epäillään huijanneen ikäihmisiltä rahaa ja arvoesineitä muun muassa Päijät-Hämeessä. Päijät-Hämeen käräjäoikeus määräsi epäillyt vangittavaksi torstaina.

Hämeen poliisi tutkii laajaa rikossarjaa, jonka kohteena ovat olleet pääasiassa iäkkäät naiset. Kaksi noin 35-vuotiasta naista on tekeytynyt nuoriksi koulutytöiksi ja kiertänyt ovelta ovelle kaupittelemassa patalappuja ja pöytäliinoja. Naiset ovat kertoneet keräävänsä varoja koulun luokkaretkeä varten. Tällä verukkeella naiset ovat päässeet asianomistajien asuntoihin sisään. Asunnossa toinen naisista on kiinnittänyt asukkaan huomion itseensä ja toinen on anastanut sillä välin asunnosta koruja, käteistä ja pankkikortteja.

Monessa tapauksessa asianomistajat eivät ole havainneet anastuksia moneen päivään, ja huijarit ovat ehtineet tyhjentää tilit. Hämeen poliisin mukaan pankkikorttien tunnusluvut ovat olleet paperille kirjoitettuina pankkikortin yhteydessä tai jopa pankkikorttiin kirjoitettuina.

Hämeen poliisi kaipaa havaintoja Sysmässä liikkuneesta naiskaksikosta, joka on huijannut vanhuksia

Naisten epäillään syyllistyneen huijauksiin viime kuukausien aikana ainakin Sysmässä, Orimattilassa, Lahdessa, Heinolassa, Padasjoella, Vääksyssä, Hyvinkäällä, Kausalassa, Kouvolassa ja Joroisissa. Poliisit epäilevät, että samat naiset ovat syyllistyneet vastaaviin tekoihin laajemminkin eri puolilla Suomea.

Poliisi uskoo, että kaikki asianomistajat eivät välttämättä vielä tiedä joutuneensa rikoksen uhriksi. Poliisi kehottaa henkilöitä, joiden asunnoissa tuntemattomat henkilöt ovat viime aikoina käyneet kauppaamassa tuotteita, tarkastamaan arvo-omaisuutensa ja pankkikorttinsa olemassaolon.

Huijaussarjan esitutkinta on keskitetty koko valtakunnan osalta Hämeen poliisiin. Asianomistajia pyydetään kääntymään oman alueensa poliisilaitoksen puoleen, jossa asiasta voidaan kirjata rikosilmoitus.

Ikäihmisiä neuvotaan huijauksilta suojautumiseen Lahdessa – häviö huijaamisen erityisasiantuntijalle ei ole häpeäksi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.