Meidän juttu: Wanha Willähti -kerhon perinnetapahtuma vaalii perinteitä

Timo Leikas

13 vuotta sitten Wanha Willähti -kerho syntyi aamukahviporukan päätöksestä tehdä jotakin konkreettista. Porukka innostui perinteestä! Vuoden 2007 kesäkuussa järjestettiin ensimmäiset perinnepäivät. Ensi kesänä, viikkoa ennen juhannusta toteutuu viidennet Perinnepäivät. Teemana on Maataloudesta teollisuuteen.

WW-kerho on kiinteä osa Villähteen Nuorisoseuraa. Perinnetoiminta täydentää nuorisoseuran muuta arvokasta toimintaa kyläyhteisön hyväksi.

Perinnetapahtumassa voi tutustua entisajan perinteisiin, koneisiin, työvälineisiin ja -menetelmiin, muun muassa kädentaitoihin, puusepän työhön, maton kudontaan. Lapsille on pomppulinnaa, pukkitappelua ynnä muuta tekemistä ja hauskaa.

Wanha Willähti -kerhon toiminnan tavoitteena on perinteiden vaaliminen, talkootyö ja yhdessä tekemisen ilo. Haluamme tarjota kaikille, perinteistä ja niiden vaalimisesta kiinnostuneille mahdollisuuden tulla perheineen viettämään mukavia tapahtumapäiviä, tutustumaan muihin samanhenkisiin ja nauttimaan yhdessä tekemisen ilosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. Taksiliitto haluaa maskisuositusten koskevan myös takseja – Yksiselitteiset ohjeet helpottaisivat alan yrittäjiä, kuljettajia ja asiakkaita
 3. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 4. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 5. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 6. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"
 7. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä
 8. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 9. Omenoiden ruskean muumiotaudin ehkäiseminen vaatii nöyrää selkää ja kovaa kuorta: edessä on hautaamista ja puiden ravistelua
 10. Näppis: Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia?
 11. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 12. Ykköstähti on poissa, mutta miesten estekisasta tulee lahtelaisittain Kalevan kisojen herkkupala – "Kullasta lähden taistelemaan"
 13. Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa
 14. Pystyykö sarjajumbo horjuttamaan Reipasta? Katso ottelu suorana ESS.fi:ssä
 15. Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.