Meidän juttu: Wanha Willähti -kerhon perinnetapahtuma vaalii perinteitä

Timo Leikas

13 vuotta sitten Wanha Willähti -kerho syntyi aamukahviporukan päätöksestä tehdä jotakin konkreettista. Porukka innostui perinteestä! Vuoden 2007 kesäkuussa järjestettiin ensimmäiset perinnepäivät. Ensi kesänä, viikkoa ennen juhannusta toteutuu viidennet Perinnepäivät. Teemana on Maataloudesta teollisuuteen.

WW-kerho on kiinteä osa Villähteen Nuorisoseuraa. Perinnetoiminta täydentää nuorisoseuran muuta arvokasta toimintaa kyläyhteisön hyväksi.

Perinnetapahtumassa voi tutustua entisajan perinteisiin, koneisiin, työvälineisiin ja -menetelmiin, muun muassa kädentaitoihin, puusepän työhön, maton kudontaan. Lapsille on pomppulinnaa, pukkitappelua ynnä muuta tekemistä ja hauskaa.

Wanha Willähti -kerhon toiminnan tavoitteena on perinteiden vaaliminen, talkootyö ja yhdessä tekemisen ilo. Haluamme tarjota kaikille, perinteistä ja niiden vaalimisesta kiinnostuneille mahdollisuuden tulla perheineen viettämään mukavia tapahtumapäiviä, tutustumaan muihin samanhenkisiin ja nauttimaan yhdessä tekemisen ilosta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut