Henkilöauto suistui katolleen Nelostielle Orimattilassa – sivullisen toiminta sai kiitosta

Millamari Uotila

Henkilöauto suistui ulos Nelostieltä Orimattilassa Hennan juna-aseman kohdalla perjantaina ennen iltaseitsemää. Auto oli matkalla etelän suuntaan.

Kuljettaja menetti jostain syystä autonsa hallinnan, jolloin auto suistui pientareelle Nelostien oikeaan laitaan. Auto pyöri katon kautta ympäri ja pysähtyi katolleen Nelostien oikeanpuoleiselle kaistalle.

Auto romuttui pyöriessään lunastuskuntoon, mutta autossa olleet kolme ihmistä pääsivät kaikki omin avuin ulos. Heidät vietiin tarkastettaviksi Päijät-Hämeen keskussairaalaan.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen ruiskumestari Esa Koskimaa antaa erityiskiitoksen sivulliselle, joka pysähtyi kolaripaikalle, soitti hätäkeskukseen ja varoitti muuta liikennettä, ennen kuin pelastusyksiköt ja poliisi ehtivät paikalle.

– Hän seisoi heijastinliiveissä pientareella ja varoitti hienosti kännykän salamavalolla muita autoilijoita. Välkkyvä valo näkyi kauas. Monesti autoilijat vain ajavat kolaripaikan ohi ja soittavat autosta hätäkeskukseen, Koskimaa sanoo.

Oikea kaista oli suljettu pelastus- ja raivaustöiden vuoksi puolentoista tunnin ajan. Muu liikenne pääsi kolaripaikan ohi vasenta kaistaa pitkin.

Asiaa tutkitaan poliisissa liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Hämeen poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuuteen.

Juttua muokattu 1.2. kello 10.41: lisätty tieto tutkinnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.