Matti Nykänen huomasi ihailijansa ja Eemeli veti show'nsa kaupan katolla - näin lukijat muistelevat Lahden Mukkulan ostoskeskusta

ESS kysyi lukijoiden muistoja Lahden Mukkulan ostoskeskuksesta. Vastauksista näkyy, että ostarin nurkilla on nähty inhimillistä elämää ja mieleenjääviä kokemuksia laidasta laitaan.

Mukkulan ostoskeskus kirvoitti muistoja etenkin niiltä ESS:n lukijoilta, jotka elivät ostarin liepeillä Lahden kaupungin kasvun vuosina. Ostoskeskuksen nykyilme on muuttunut niistä ajoista. Sami Kuusivirta

Petri Koivisto

Mukkulassa tuli asuttua syntymävuoteni 1977 loppupuolelta aina yli 21-vuotiaaksi asti. Ala-asteikäisinä menimme monasti koulun jälkeen Mukkulan Urheiluun ihastelemaan urheiluvälineitä. 80-luvun jälkimmäisellä puoliskolla myös Matti Nykänen asioi samassa urheiluliikkeessä usein. Tunnistimme tietysti mäkilegendan kulloisenkin kulkupelin jo pysäköintialueelta ja pakkohan meidän oli joka kerta jännityksellä mennä kauppaan katsomaan, josko nähtäisiin idolistamme edes vilaus. Hyllyjen välistä vilkuiltiin, minkä uskalsimme. Taisi sankarimme tilanteen monasti huomatakin, sillä muutamia kertoja muistan Matin sivusilmällä meille hymyilleen. Mukava muisto legendoista, Matista ja ostarista.

Jani Seppälä

Asuin Mukkulan ostarin liepeillä 1968–1984. Ala- ja yläaste siinä vieressä, myös lukio. Melkein joka päivä kouluun ostarin kautta 12 vuotta. Mukkulan Urheilussa olin parina kesänä töissä, äiti oli jossain vaiheessa Mukkulan Apteekissa duunissa. Kaikki palvelut olivat samassa, kaupat, pankki, parturi, R-kioski jne. Eväslaukussa käytiin joskus sapuskalla ja 18 vuotta täytettyäni Nissessä oluella. Nyt taas Mukkulassa, ostarin palvelut vähän heikommat. Onneksi on R-kioski ja kukkakauppa, ja ennen tulipaloa ehdin vielä käydä Nissessä.

Matti Ilmivalta

Olin 7-vuotias ekaluokkalainen, kun muutimme Pallaksesta syksyllä 1968 Mukkulaan aivan ostarin läheisyyteen uuden uutukaiseen kerrostaloon. Mukkulassa ostarilla avautui aivan uusi maailma pienelle tytölle, kun Valinta Kääpä oli uusi kotikauppamme. Uusi kauppa oli aluksi ihmeellinen iso liike, missä tavarat kerättiin itse hyllyistä kärryihin. Mukkulan ostarin hiljentyminen alkoi sen myötä, kun entisen E-liikkeen tiloissa ollut Valintatalo lopetti, ja Alko muutti Holman Prismaan. Melkein kuoliniskulta tuntui, kun K-kauppa lopetti. Sittemmin ostari on elpynyt, ja nyt vain odotellaan, koska aletaan rakentaa palaneen osan tilalle uusia tiloja. Ostari on ollut Mukkulan sydän, ja sen myötä toivoisi Mukkulan alueena myös nousevan uuteen kukoistukseen ja siihen arvoon, mikä alueella on ollut Lahden "Tapiolana".

Leena Aalto

Turusen Rollen kauppa avautui ostarille joskus 60-luvun loppupuolella. Isot avajaiset. Paikalla muun muassa Eemeli, joka oli sen ajan parhaita stand up -koomikkoja. Eemeli veti shown marketin katolta.

Jone Heikkilä

Äitini oli 20 vuotta Mukkulan Kääpän myymäläpäällikkö. Minulla oli oma pöytä Kääpällä, johon menin koulun jälkeen ja näin opin kaupankäynnin perusteet. Koulun kävin kadun toisella puolella, ja ostari oli tärkeä koululaisille. Teimme myös koulukavereiden kanssa elokuvia ostarilla sekä muualla Mukkulassa (Ryöstö1, Ryöstö2 ja Merrasjärven tappaja). Ensimmäisen kerran pääsin helikopterin kyytiin ostarilla. Oli K-kaupan kilpailun pääpalkinto, mutta voittaja ei uskaltanut mennä.

Jani Wallenius

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.