Kanadalaiset eivät halua maksaa prinssi Harryn ja Meghanin turvakuluja

Prinssi Harry ja hänen puolisonsa Meghan ilmoittivat tammikuussa asettuvansa Kanadan Brittiläiseen Kolumbiaan. Lehtikuva/AFP

STT

Valtaosa kanadalaisista ei koe, että heidän maansa tulisi kustantaa turvallisuustoimet prinssi Harrylle ja tämän vaimolle Meghan Marklelle. Tulos selviää Nanos Research -yhtiön CTV:lle tekemästä kyselystä.

Vastanneista 77 prosenttia on sitä mieltä, ettei kanadalaisten veronmaksajien tarvitse maksaa Sussexin herttuaparista, koska he eivät ole Kanadassa edustamassa kuningatar Elisabetia. Vastaajista 19 prosenttia ei vastusta Kanadan osallistumista perheen turvallisuuskuluihin.

Yli kaksi kolmasosaa vastaajista kuitenkin uskoo, että herttuaparin ja heidän poikansa yksityisyyttä kunnioitetaan paremmin Kanadassa kuin Britanniassa.

Prinssi Harry ja hänen puolisonsa Meghan ilmoittivat tammikuussa asettuvansa Kanadan Brittiläiseen Kolumbiaan. Sussexin herttuaparin Kanadan-turvatoimista tai niiden maksajasta ei ole kerrottu julkisuuteen. Kanadan viranomaisten mukaan asiasta on kuitenkin keskusteltu.

Herttuapari vetäytyi samalla myös kuninkaallisen perheen ytimestä, minkä jälkeen he eivät esimerkiksi käytä enää kuninkaallisia titteleitään tai edusta kuningatar Elisabetia. Kuningatar on muodollisesti Kanadan valtionpäämies.

Kyselyssä selvitettiin myös kanadalaisten suhtautumista valtionsa nykytilanteeseen. Vastaajista 32 prosenttia oli vahvasti sitä mieltä, että Kanadan tulee säilyttää suhde Englannin kuninkaalliseen perheeseen ja maan pitää pysyä parlamentaarisena monarkiana. 28 prosenttia oli jossain määrin samaa mieltä, kun 35 prosenttia olisi enemmän tai vähemmän valmis katkaisemaan siteet brittimonarkiaan.

Tutkimukseen osallistui runsas tuhat kanadalaista, ja sen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.