Uusi palvelutori avautuu Triossa maanantaina – tuhannen neliön tiloihin myös asiakkaiden media- ja käsityöpaja

Palvelutorin ideana on koota julkisia palveluita samaan tilaan. Ronja Koskinen

Millamari Uotila

Lahden palvelutori avautuu kauppakeskus Trion toisessa kerroksessa maanantaina 13. tammikuuta. Palvelutori kokoaa samaan tilaan ison joukon julkisia palveluita. Noin tuhannen neliön tiloissa aloittavat muun muassa kaupungin asiakaspalvelu Lahti-Piste, asumisneuvonta, maahanmuuttajille palveluja tarjoava Kotouttamo, työ- ja elinkeinotoimiston palveluohjaus, Kelan palvelupiste ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ohjaus- ja neuvontapalvelut.

Maaliskuussa hyvinvointiyhtymä avaa palvelutorin naapuriin myös silmätautien klinikan uuden toimipisteen.

Asiakkaille tietokoneita ja ompelukoneita

Palvelutorilla on myös erilaisia tiloja kokouskäyttöön ja muuhun toimintaan. Mediapajalla voi käyttää tietokonetta ja käsityöpajalla ommella vaikka ompelukoneella. Tilat ovat maksuttomia asukkaille ja yleishyödyllisille yhdistyksille.

Osallistumistila Kympissä voi tutustua ja osallistua Lahden kaupunkiympäristön suunnitteluun. Asiantuntijat ovat paikalla keskiviikkoisin.

Palvelutorin avajaisia vietetään 21. tammikuuta. Päivän aikana tarjolla on monenlaista ohjelmaa. Kaupunginjohtaja Pekka Timonen on tavattavissa aamupäivän aikana.

Alun perin tavoitteena oli, että palvelutori olisi avautunut jo marras-joulukuun vaihteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Maskit ovat paikoin lopussa Lahdessa, täydennystä luvassa lähipäivinä – "Kertakäyttöisten suusuojien saatavuus on tällä hetkellä taattu"
 2. Lahden torilla kotimaisen mustikan hinta on laskenut edellisvuodesta – katso, miten Lahti sijoittui neljän kaupungin hintavertailussa
 3. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 4. Kaavoittajan mukaan Lahdessa sijaitsevan Tapanilakodin yksikön toiminta on asemakaavan vastaista – Kädenväännön toinen osapuoli on kannellut viranomaistoiminnasta
 5. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20 – koronatestien näytteenottopisteet ruuhkautuneet
 6. Hiroshimasta ja Nagasakista 75 vuotta, kynttilät syttyvät Lahdessa ja Vääksyssä
 7. Lukijalta: Katkaisuhoitoon pääsee Päijät-Hämeessä nopeasti, kuntoutukseen voi olla viive
 8. Henkka ja Kivimutka punoivat suunnitelmiaan vajassa Kerinkalliolla – oikeanmuotoista leipää haettiin kiireellä kaupasta elokuvan kuvauksissa
 9. Näppis: Henna on kieltämättä radan varressa mutta ennen kaikkea moottoritien melussa. Nelostien jyrinä yötä päivää. Käykää kuuntelemassa.
 10. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 11. Henkilöauto suistui tieltä Kärkölässä
 12. Lukijalta: Miksi en kannata sote-yhteisyritystä?
 13. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 14. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 15. Yllättävä trendi paljastui peruskoulun ysiluokkalaisten päättötodistuksista – nyt tutkitaan, saavatko oppilaat liian hyviä numeroita

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.