Päijät-Hämeen keskussairaalan pääovi muutti remontin takia - katso kartasta uudet kulkureitit

Sairaalaan kuljetaan kahdesta eri ovesta, ja uusi pääsisäänkäynti löytyy nyt rakennuksen pohjoispuolelta.

Päijät-Hämeen keskussairaalan vanha pääsisäänkäynti on suljettu rakennustöiden takia seuraavat kolme vuotta. Uusi pääsisäänkäynti löytyy sairaalan pohjoispuolelta. Sami Lettojärvi

Saara Larkio

Remontissa olevassa Päijät-Hämeen keskussairaalassa on tätä nykyä kaksi sisäänkäyntiä asiakkaita varten, mutta he eivät tahdo löytää oikealle ovelle. Sairaalasta kerrotaan, että käytävillä on näkynyt viime aikoina useita eksyneitä asiakkaita, jotka eivät tiedä, mihin heidän pitäisi mennä. Sekaannuksen alkulähde löytyy yleensä siitä, että he ovat tulleet sisään sairaalaan väärästä ovesta.

– Olemme viestittäneet muutoksista asiakkaillemme opastein, kartoin ja kutsukirjeissä, mutta tuntuu siltä, että ihmiset eivät siitä huolimatta löydä nykyistä pääovea, kertoo suunnittelukoordinaattori Arja Heikinheimo Päijät-Hämeen keskussairaalasta.

Heikinheimo sanoo, että henkilökunta toki auttaa oikeaan paikkaan.

– Mutta ihmiset ovat hätääntyneitä, kun eivät tiedä miten toimia ja pelkäävät, että heidän eksymisensä aiheuttaa myöhästymisen vastaanotolta. Jos menee sisään väärästä ovesta, voi edessä olla aika sokkeloinen matka perille.

Pääsisäänkäynnistä pääsee aina sisään

Asiakasvirran tasaamiseksi lähimpänä Keskussairaalankatua oleva u-sisäänkäynti on tarkoitettu päiväkirurgian, sydänkeskuksen, munuaiskeskuksen ja fysiatrian poliklinikan asiakkaille. Näin siksi, että heidän olisi helpompi löytää heitä hoitavaan yksikköön. U-sisäänkäynnistä kuljetaan K1-kerrokseen.

Muiden asiakkaiden pitäisi käyttää uutta pääsisäänkäyntiä, joka löytyy sairaalarakennuksen pohjoispuolelta. Se on isompi kuin u-sisäänkäynti.

– K1:ssä sijaitsee myös logistiikka, joten siinä kuljetellaan tavaroita, mikä voi hankaloittaa asiakkaan liikkumista. Siksi ohjaamme suurimman osan asiakkaista käyttämään isompaa pääsisäänkäyntiä, Heikinheimo sanoo.

Pääsisäänkäynnistä pääsee sisään aina ja U-sisäänkäynti on auki vain rajoitetusti maanantaista perjantaihin.

Muutoksia myös pysäköintialueella

Myös pysäköintialueen muutokset hämmentävät sairaalalle tulijoita. Aiemmin asiakkaille suunnatut pysäköintialueet on poistettu käytöstä, sillä ne ovat nyt työmaa-aluetta. U-sisäänkäyntiä käyttävien asiakkaiden toivotaan pysäköivän P6-alueelle. Pääsisäänkäynnin vieressä sijaitsee asiakaspysäköintialue P3. Pysäköintitalo on kaikkien asiakkaiden käytettävissä.

Parkkitalosta pääsee kulkemaan sairaalarakennukseen yhdyskäytävää pitkin ja Akuutti24:n sisäänkäynti palvelee päivystysasiakkaita normaaliin tapaan.

Sairaalan remontti kestää noin kolme vuotta. Uusi pääsisäänkäynti on siten väliaikainen.

Hoitajankadulle, lähemmäs uutta pääovea, pääsee Lahden seudun liikenteen linjoilla 3S, 10, 11, 35 ja 87. Keskussairaalankadun pysäkkien kautta ajavat edellä mainittujen lisäksi linjat 4 ja 8. Taksipaikkoja on lisätty uuden pääoven läheisyyteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koulutyö jatkuu kotona, liikuntatunti vie vaikka retkelle – tällaista on etäkoulu nastolalaisessa nelilapsisessa perheessä
 2. Hartolassa sijaitsevan Linna Hotellin vuokrasopimus purettiin riitaisissa tunnelmissa
 3. Kevään peruutuksista yli puolen miljoonan tappiot Lahden kaupunginteatterille
 4. 4.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Ei muutosta koronatartuntojen määrässä, yksi tartunnan saaneista on kotihoidon työntekijä
 5. Klikkaa itsesi tästä jutusta Sinfonia Lahden pilateskonserttiin
 6. Nastolalaislähtöiset Kuloset luottavat Sveitsin systeemiin: "Emme harkinneet paluuta Suomeen"
 7. Henkilöauto törmäsi moottoritienopeuksilla liikenneopasteeseen Tähtiniemen sillalla Heinolassa
 8. Saksassakin tehdään nyt etäkoulun digiloikkaa, etelärajan kylän kaupoista katosivat sveitsiläiset – näin saksansuomalaiset kertovat arjestaan
 9. SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja Pertti Paasio on kuollut
 10. Poliisi pysäytti luvattoman maakuntarajan ylittäjän Orimattilassa - nippu muitakin asioita oli pielessä
 11. Koronakriisi voi olla myös mahdollisuus – lahtelainen kauneusalan yritys sai enimmäistuen virtuaaliselle meikkikoululle
 12. Tältä kuulostaa kun 62 Sinfonia Lahden muusikkoa esittää yhdessä Sibeliuksen Finlandian - kukin kotonaan
 13. Basso jytisi ja valot välkkyivät Lahden Riihelässä, kun Kimmo Huovila laittoi kaiken peliin valtakunnallisessa Parvekedarude-tempauksessa
 14. Saako virpoa? Koronavirus karkotti virpojat virtuaalimaailmaan
 15. Marraskuu kääntyi maaliskuussa kevääksi

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.