Henkka & Kivimutka -elokuvan koekuvaukset järjestetään lahtelaisessa kauppakeskuksessa

Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -elokuvan ohjaa Väinö Weckström. Anssi Hietamaa

Anne Honkanen

Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -elokuvan koekuvaukset ja elokuvaan liittyvä tapahtuma järjestetään Kauppakeskus Karismassa Lahdessa lauantaina 15. helmikuuta.

Tapahtumat alkavat Karismassa kello 11 ja 14, ja ne juontaa Jenni Vuorio. Ohjelmalavalla esiintyy Lotilan musiikkiluokkien oppilaita Lahdesta, ja kirjailija Kalle Veirto esittelee lasten ja nuorten Henkka & Kivimutka -kirjasarjaa, johon elokuva perustuu. Säveltäjä Sanna Heiskanen esittää musiikkia tulevasta elokuvasta, ja elokuvan ohjaaja Väinö Weckström kertoo elokuvasta ja ohjeistaa koekuvaukseen osallistujia.

Elokuvaan haetaan 8–15-vuotiaita lapsia ja nuoria – sekä tyttöjä että poikia – avustajiksi ja päärooleihin. Hakijoilta toivotaan rohkeaa esiintymiskykyä ja reipasta mieltä, laulu- ja tanssitaito katsotaan eduksi. Jokaiselle koekuvattavalle on varattu aikaa noin 1–5 minuuttia.

Koekuvaukset pidetään kauppakeskus Karisman toisessa kerroksessa kello 11.30 alkaen. Koekuvattavilta vaaditaan huoltajan allekirjoittama kuvauslupa, jonka saa paikan päältä tai voi tulostaa netistä.

Päärooleihin sopivat kutsutaan koekuvausten toiselle kierrokselle, jotka järjestetään maaliskuussa.

Elokuvan aikuisten roolien näyttelijöitä on jo valittu. Rooleissa nähdään muun muassa Lahden kaupunginteatterin näyttelijät Tapani Kalliomäki, Anna Pitkämäki ja Ritva Sorvali, Satu Säävälä Pesäkallion kesäteatterista sekä näyttelijä Sulevi Peltola.

Lahdessa ja lähiseudulla kuvattavan elokuvan ensi-ilta on ensi vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.