Teerenpeli pani Lahdessa EM-kisaoluen yhdessä Suomen maajoukkueen kannattajien kanssa – oluen vientimahdollisuuksia selvitetään

Yhdistyksen jäsenet pääsivät osallistumaan myös käytännön töihin, kuten humalan lisäämiseen. Teerenpeli Panimo

Oskari Valtonen

Lahtelainen Teerenpelin panimo on tehnyt miesten jalkapallon arvokisapaikan kunniaksi oman oluen yhteistyössä Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:n (SMJK) kanssa. Pohjoiskaarre pale ale -olut löytää tiensä Teerenpelin omiin ravintoloihin ja K-ryhmän vähittäiskauppoihin tänä keväänä.

SMJK:n toiminnanjohtajan Jussi Hartikaisen mukaan oluenteon idea tuli panimolta, ja yhdistys lähti ideaan mukaan intoa puhkuen.

– Yhdistys on tehnyt olutta jo aikaisemminkin, mutta ei näin suuressa mittakaavassa. Yhdistyksen hallitus antoi vapaat kädet oluen tyylin suhteen ja päädyimme Teerenpelin kanssa pale aleen. Tätä tyyliä maistelimme kolmena versiona, joista valitsimme maukkaimman. Lopullisen oluen teimme Teerenpelin panimolla Lahdessa yhdessä panimomestari Juha Kylä-Kailan kanssa, Hartikainen kertoo tiedotteessa.

Alun perin idean olutyhteistyöstä keksi Teerenpelin myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Mämmi. Hänen mukaansa jalkapalloon liittyvä olut haluttiin tehdä nimenomaan faninäkökulmasta.

– Olemme aiemminkin tehneet yhteistyötä eri urheiluseurojen kanssa, mutta nyt miesten maajoukkueen historiallisen kisoihin pääsyn kunniaksi halusimme tehdä jotain erilaista.

EM-kisaolutta paikan päällä?

Teerenpeli Panimo & Tislaamo oy:n toimitusjohtaja Samuli Korhonen kertoo, että oluen vientimahdollisuuksia selvitetään.

– Olisihan komeaa nauttia Pohjoiskaarre-olutta Suomen alkulohkon peleissä Kööpenhaminassa ja Pietarissa, hän ennakoi.

Osa oluen tuotoista lahjoitetaan jalkapallon junioritoimintaan.

– Hyväntekeväisyys-näkökulma oli esillä alusta asti ja se on tärkeä sekä panimolle että Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry:lle, Korhonen toteaa.

Oluen Pohjoiskaarre -nimi sai inspiraationsa SMJK:n vakipaikasta maajoukkueen peleissä: Olympiastadionin pohjoiskaarteesta.

– Pohjoiskaarteena meidät tunnetaan jopa yhdistyksemme virallista nimeä paremmin, tuumaa Hartikainen.

Suomi varmisti viime syksynä miesten jalkapallon EM-kisapaikan ensimmäistä kertaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut