Hämeen poliisi kaipaa havaintoja Sysmässä liikkuneesta naiskaksikosta, joka on huijannut vanhuksia

Oskari Valtonen

Sysmässä on liikkunut vanhuksia huijaava naiskaksikko viime viikonlopun aikana, tiedottaa Hämeen poliisi.

Lauantaina 18.1. naiset olivat kertoneet vanhukselle myyvänsä tuotteita kerätäkseen rahaa luokkaretkeä varten. Uhriksi joutunut vanhus osti kaksikolta kaitaliinan ja päästi nämä asuntoonsa. Kaupanteon yhteydessä naiset olivat pyytäneet lupaa juoda vettä ja käyttää asunnon vessaa. Naisten poistuttua asunnosta vanhus havaitsi kaupustelijoiden vieneen mennessään hänen pankkikorttinsa, jolla tehtiin hetkeä myöhemmin käteisnosto paikalliselta automaatilta.

Vanhuksen mukaan naiset olivat esittäytyneet 16-vuotiaiksi, mutta vaikuttivat vanhemmilta. Toinen naisista oli tummatukkainen ja toista naista pidempi sekä tukevampi. Toinen kaksikosta taas oli ruskeasilmäinen. Molemmat puhuivat selkeää suomen kieltä.

Saman päivän aikana tuntomerkkeihin sopiva naiskaksikko oli käynyt Sysmässä myös toisen vanhuksen asunnossa. Naiset olivat esittäytyneet ovella hoitajaharjoittelijoiksi ja kyselivät vanhuksen kuulumisia ja vointia. Kaksikko pääsi sisälle, koska vanhus oli muutenkin odottanut kotihoitoa paikalle. Oikea kodinhoitaja sattui saapumaan asuntoon hetken päästä, jolloin "hoitajaharjoittelijat" poistuivat sieltä välittömästi. Kodinhoitaja oletti vanhuksen tunteneen kaksikon.

Poliisi epäilee samaisten naisten tehneen useita samanlaisia tekoja, jotka ovat kohdistuneet vanhuksiin. Kaikki tapaukset eivät ole todennäköisesti päätynyt poliisin tietoon.

Poliisi muistuttaa, ettei tuntemattomia kaupustelijoita tulisi päästää asuntoon.

Hämeen poliisi pyytää havaintoja kyseisestä naiskaksikosta ja heidän liikkeistään Sysmän seudulla ja lähialueilla. Asiaan liittyvät havainnot voi ilmoittaa poliisin numeroon 0295437444.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.