Meidän juttu: Lahden Viihdekuoro valmistautuu 45-vuotisjuhlakonserttiin

Piia Uotinen

Lahden Viihdekuoro perustettiin loppuvuodesta 1974 kaupungin työntekijöiden aloitteesta. Ensimmäisinä vuosina taiteellisena johtajana toimi Lahden kaupunginteatterin kapellimestari Reijo Vuorinen. Vuodesta 2018 alkaen johtajana on toiminut Antti Laaksonen.

Kuoro on ollut aktiivinen kotikaupunkinsa musiikkielämysten tuottaja. Vuosien varrella on järjestetty lukuisia eri teemoilla toteutettuja konsertteja ja esiintymisiä tapahtumissa, juhlissa ja vierailuilla.

Yhteistyötä on tehty suomalaisten ja ulkomaisten kuorojen kanssa, viimeksi yhteiskonserteissa Kouvolan viihdelaulajien kanssa keväällä 2019. Ohjelmistoon on aina kuulunut kappaleita laajalla skaalalla, tuttua ja uutta viihdemusiikkia, perinteisillä ja uusilla sovituksilla tuotettuna. Oman mausteensa kuoron toimintaan ovat aina tuoneet esiintymismatkat ulkomaille. Lahtelaisen kuorolaulun ilosanomaa on viety muun muassa Australiaan, Brasiliaan, Espanjaan, Italiaan ja Unkariin.

Kuoron pitkää ja vaiherikasta taivalta juhlitaan konsertissa lauantaina 15.2.2020. Huhtikuussa konserttiohjelmistoa saadaan esittää kuorofestivaaleilla Kroatiassa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut