Meidän juttu: Lahden Viihdekuoro valmistautuu 45-vuotisjuhlakonserttiin

Piia Uotinen

Lahden Viihdekuoro perustettiin loppuvuodesta 1974 kaupungin työntekijöiden aloitteesta. Ensimmäisinä vuosina taiteellisena johtajana toimi Lahden kaupunginteatterin kapellimestari Reijo Vuorinen. Vuodesta 2018 alkaen johtajana on toiminut Antti Laaksonen.

Kuoro on ollut aktiivinen kotikaupunkinsa musiikkielämysten tuottaja. Vuosien varrella on järjestetty lukuisia eri teemoilla toteutettuja konsertteja ja esiintymisiä tapahtumissa, juhlissa ja vierailuilla.

Yhteistyötä on tehty suomalaisten ja ulkomaisten kuorojen kanssa, viimeksi yhteiskonserteissa Kouvolan viihdelaulajien kanssa keväällä 2019. Ohjelmistoon on aina kuulunut kappaleita laajalla skaalalla, tuttua ja uutta viihdemusiikkia, perinteisillä ja uusilla sovituksilla tuotettuna. Oman mausteensa kuoron toimintaan ovat aina tuoneet esiintymismatkat ulkomaille. Lahtelaisen kuorolaulun ilosanomaa on viety muun muassa Australiaan, Brasiliaan, Espanjaan, Italiaan ja Unkariin.

Kuoron pitkää ja vaiherikasta taivalta juhlitaan konsertissa lauantaina 15.2.2020. Huhtikuussa konserttiohjelmistoa saadaan esittää kuorofestivaaleilla Kroatiassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 3. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"
 6. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä
 7. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 8. Omenoiden ruskean muumiotaudin ehkäiseminen vaatii nöyrää selkää ja kovaa kuorta: edessä on hautaamista ja puiden ravistelua
 9. Näppis: Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia?
 10. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 11. Ykköstähti on poissa, mutta miesten estekisasta tulee lahtelaisittain Kalevan kisojen herkkupala – "Kullasta lähden taistelemaan"
 12. Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa
 13. Pystyykö sarjajumbo horjuttamaan Reipasta? Katso ottelu suorana ESS.fi:ssä
 14. Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla
 15. Viiden mitalin saalis tyydyttäisi Ahkeraa Kalevan kisoista – "Erityisesti lämmittää nuorten ensikertalaisten osanotto"

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.