Suomessa erotaan selvästi useammin kuin Euroopassa keskimäärin - lue yön uutiskooste

 STT

Kiina on jälleen kertonut uusista virustartuntaan liittyvistä kuolemista. Kuolleita on viranomaisten mukaan nyt 56.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu eilisen jälkeen lähes 690. Sairastuneiden kokonaislukumäärän maan viranomaiset ovat viimeksi kertoneet olevan lähes 2 000, uutistoimisto AFP kertoo.

Koronavirustartuntojen leviämisen on kerrottu alkaneen Hubein maakunnassa sijaitsevasta Wuhanin miljoonakaupungista. Kuolemantapauksista ainakin 52 on todettu Hubein alueella. (Lähde: AFP)

Brasilian ennätyksellisissä sateissa kuollut ainakin 30 ihmistä

Brasiliassa ainakin 30 ihmistä on kuollut myrskyissä kaakkoisessa Minas Geraisin osavaltiossa, viranomaiset kertoivat myöhään lauantaina.

Seitsemän ihmisen kerrotaan loukkaantuneen, 17 on kateissa. Yli 3 500 on joutunut poistumaan alueelta maanvyörymien ja talojen sortumien vuoksi.

Sateet ovat olleet alueella voimakkaimpia 110-vuotisen mittaushistorian aikana, maan meteorologian laitos kertoi. Osavaltion pääkaupungissa Belo Horizontessa satoi vuorokauden aikana 172 milliä vettä. Sateiden odotetaan heikkenevän sunnuntain kuluessa.

Samalla alueella tasan vuosi sitten padon murtuminen tappoi 270 ihmistä. (Lähde: AFP)

Paperialan lakonuhkaan haetaan ratkaisua vielä tänään - huomenna alkavan lakon piirissä noin 9 000 Paperiliiton jäsentä

Paperi- ja selluteollisuuden työriitaa sovitellaan tänään päivää ennen kuin kaksiviikkoisen lakon on määrä alkaa.

Työnantajia edustava Metsäteollisuus ja palkansaajapuolen Paperiliitto tapaavat valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla iltapäivällä kello 15. Osapuolet olivat hänen luonaan Bulevardilla Helsingissä viimeksi perjantaina.

Maanantaina alkavaa lakkoa varten tehtaiden alasajo on jo alkanut. Lakon piiriin kuuluu Paperiliiton mukaan noin 9 000 liiton jäsentä.

Pienten lasten vanhemmat päätyvät avioeroon yhä useammin

Pienten lasten vanhemmat päätyvät aiempaa useammin avioeroon, kertoo Väestöliitto.

Noin joka neljäs ensimmäinen avioliitto päättyy Suomessa eroon. Avioerojen määrä suhteutettuna naimisissa oleviin on pysynyt suunnilleen samana jo pitkään, Tilastokeskuksesta kerrotaan.

Suomessa avioerot ovat selvästi yleisempiä kuin Euroopassa keskimäärin. Huipussaan eron riski on tilastojen perusteella kolmannen tai neljännen avioliittovuoden aikana. Tämän jälkeen riski pienenee.

Lumisade tuo mukanaan huonon ajokelin eteläiseen ja keskiseen Suomeen

Suomen eteläosissa on aamulla luvassa muun muassa vesisadetta. Päivällä pilvipeite saattaa paikoin rakoilla ja luvassa voi olla poutaa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Maan keskiosissa voidaan odottaa monin paikoin pilvistä ja lumisateista säätä. Iltapäivällä sää on enimmäkseen poutainen.

Pohjoisessa sää on sunnuntaina selkeä ja poutainen. Lapissa pakkasasteet vaihtelevat 20–30 välillä.

Monin paikoin eteläisessä ja keskisessä Suomessa luvassa on huonoa ajokeliä lumisateen vuoksi.

Emmi Peltonen sijoittui viidenneksi EM-taitoluistelussa

Emmi Peltonen on sijoittunut taitoluistelun EM-kisoissa Itävallan Grazissa viidenneksi. Peltonen keräsi vapaaohjelmastaan 115,30 pistettä ja kokonaistuloksen 181,79. Linnea Ceder luisteli vapaaohjelmassa ennätyspisteensä 108,15. Cederin kokonaispisteet 166,16 riittivät 12. sijaan.

Peltonen ei täysin onnistunut vapaaohjelmassaan, ja hypyistä ritti päättyi kaatumiseen. Peltonen oli lyhytohjelman jälkeen viidentenä ja Ceder sijalla 15.

Euroopan mestaruuden pokkasi Venäjän Alena Kostornaja yhteispistein 240,81. Suomella oli naisten kisassa kolmen luistelijan joukkue. Suomi saanee seuraaviin EM-kisoihin naisten sarjaan vain kaksi paikkaa.

Lumilautailija Rene Rinnekangas jäi slopestylen finaalin viimeiseksi

Lumilautailija Rene Rinnekangas jäi kahdeksanneksi slopestylen finaalissa Yhdysvaltain Aspenissa järjestetyissä X Games -kutsukilpailuissa.

Kisan voitti kanadalainen Darcy Sharpe. Hopealle ylsi Norjan Mons Röisland, ja pronssia sai yhdysvaltalainen Red Gerard.

Rinnekangas kilpailee vielä aikaisin sunnuntaiaamuna Suomen aikaa big airin finaalissa.

Lumilautailija Enni Rukajärvi kilpaili aikaisemmin lauantaina slopestylen finaalissa ja jäi kisan viimeiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.