Äänekäs mainostaminen, epäonnistunut hiustenleikkuu... – Näin lukijat muistelevat Metsäkankaan ostaria

Ostoskeskus on L:n muotoinen rakennus kuvan keskellä. Nykyään kahdeksasta liiketilasta tyhjillään on kuusi. Juha Peurala

Marjaana Lahola

Kysyimme Ostarilla-juttusarjan toista, Metsäkankaan ostoskeskusta käsittelevää juttua varten lukijoiden muistoja Metsäkankaan ostarista. Näin he paikkaa muistelivat:

"Metsäkankaan ostari tuli hyvin tutuksi, kun muutimme ensimmäiseen omaan kotiin Mettikselle vuonna 2003. Tuolloin ostari oli vielä voimissaan ja kaikki mahdolliset palvelut löytyivät ostarilta (Spar-market, K-market, Siwa, posti, pankkipiste, R-kioski/videovuokraamo, kahvila, kampaamo sekä lisäksi baarejakin oli parhaimmillaan kaksi).

Ostari on lähes kuollut edellisen 15 vuoden aikana, ja nykyään jäljellä on vain Wanha Mestari sekä yksinäinen pizzeria. Aution ostarin läpi tulee nykyään yhä käveltyä kun Kärpäsessä asustelee."

"Muistoni Metsäkankaan ostarista ei ole positiivinen. Olimme nuorenaparina ostaneet osakkeen Metsäkankaalta, joka tuolloin oli vasta rakentamisensa alkuvaiheessa. Sittemmin ilmaantuikin Arava-rakennuksia kuin sieniä sateella. Olimme jo tästä alueen täyteen rakentamisesta hämillämme, mutta lopullisen pisteen loi ostari. Ei siinä muuten vikaa, mutta jostain syystä sieltä sallittiin todella äänekäs, jatkuva mainostaminen. Se kuului suljetuistakin ikkunoista sisään ja oli erittäin häiritsevää. Meille riitti kahden vuoden asuminen, minkä jälkeen muutimme pois."

"80-luvulla kävin aina sen L:n muotoisen ostarirakennuksen nurkassa olevassa parturiliikkeessä. Sain mennä yksin, äiti oli soittanut ajanvarauksen ja sanoi, että poika tulee yksin. Yksi kerta on jäänyt mieleen, kun menin MacGyver-julisteen kanssa ovesta sisään ja halusin samanlaisen tukan kuin Richard Dean Andersonilla. Oma tukkanihan ei tietenkään ollut tarpeeksi pitkä, ja lopputulos oli mallia "tsekkiläisen lätkäpelaajan takatukka". En kehdannut kuitenkaan sanoa, että ei tullut hyvä, ja siedin sitä tukkaa varmaankin sen reilun kuukauden ennen seuraavaa parturikertaa. Koulukuvaankin se tukkamalli päätyi."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Historiallinen Paimenkallio halutaan herättää henkiin Heinolassa
 2. Turo's Hevi Gee sai alkunsa Lahden Torven pikkujouluista – "Ihan samat kohdat naurattivat tai aiheuttivat myötähäpeää kuin silloinkin", muistelee Orimattilassa asuva bändin entinen laulaja Hara Laukkanen yli 30 vuotta myöhemmin
 3. Suomessa kuusi uutta koronavirustartuntaa
 4. Valenuuska voi aiheuttaa vakavan myrkytyksen – "Niistä voi seurata nikotiinin yliannostus"
 5. Uudet tutkat hillitsevät liikennettä Nelostiellä - nopeusrajoituksia noudatettu aiempaa paremmin
 6. Näppis: Keskustan nopeusrajoitus 40 km/h on ihan sopiva, mutta kukaan ei kontrolloi
 7. "Extreme-lajit ovat aina olleet minun mieleeni" – lahtelaislähtöinen Tommi Sjelvgren on pelannut 12 vuotta ammatikseen jääkiekon alalajeja
 8. Tiedätkö, missä aikuinen saa skuuttailla? Suositun kulkupelin säännöt tunnetaan heikosti
 9. Tuoksuttomuus ja hyvä imeytyvyys ovat arvostettuja ominaisuuksia käsideseissä, joita koronakevät toi markkinoille jopa 200 uutta – tässä jutussa testissä kuusi erilaista käsihuuhdetta
 10. Kuka on vuoden positiivisin lahtelainen? Nyt on aika ehdottaa
 11. Sädehoitoa saavien määrä kasvanut viime vuosina Lahdessa – syksyllä kaupungissa on käytössä uusi sädehoitolaite
 12. Kaura- ja ruiskuitu vähensivät lihomista – "Erilaisilla kuiduilla on hyvinvointiimme erilaisia vaikutuksia"
 13. Kiireettömästi uudistunut Audi on kasvattanut kokoa, mutta sillä on tutut geenit
 14. Putka-asiakkaan vastarinnan murtaneille poliisille ja kahdelle vartijalle syyte törkeästä pahoinpitelystä
 15. Murtautuja vei lahtelaisen Hot Club Dance Companyn harjoitustiloista asuja ja peruukkeja – "Todennäköisesti joku yrittää myydä tavaroita netissä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.