Hyvinvointiyhtymän tilinpäätöksestä tulossa ennakoitua parempi

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan sen tilinpäätös on ennakkotietojen perusteella useita miljoonia euroja parempi kuin ennakoitiin. Katja Luoma

Millamari Uotila

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän tilinpäätös on muodostumassa ennakoitua paremmaksi. Ennakkotietojen perusteella tilinpäätös on useita miljoonia euroja parempi kuin ennakoitiin, kertoo hyvinvointiyhtymä tiedotteessaan.

Yhtymän mukaan loppuvuodesta tehdyt toimenpiteet kustannusten hillitsemiseksi näyttävät vaikuttaneen jo myönteisesti. Kokonaisuutena toimintakulut ovat lähes viisi miljoonaa euroa pienempiä kuin aiemmin ennakoitiin.

Yhtymä kertoo tarkentaneensa syksyllä ohjeistustaan henkilöstön vuosilomien pitämisestä. Muutos toteutui tilinpäätöksessä lomapalkkavarauksen muutoksen vuoksi selvästi pienempänä kustannusvaikutuksena. Tehtyjen säästötoimenpiteiden seurauksena myös kalusto- ja laitehankintakustannukset ovat selvästi alle muutostalousarvion osoittaman tason. Toimintakuluja alensi myös potilasvahinkomaksuvelan merkittävä lasku.

Yhtymän toimintatuotot puolestaan toteutuivat viime vuonna 2,6 miljoonaa euroa ennakoitua parempina. Muun muassa maahanmuuttajien ja sotaveteraanien palveluista saatiin arvioitua suuremmat avustukset.

Toisaalta asiakaspalveluiden ostot ja avustukset kasvoivat yli 7 prosentilla edellisvuodesta.

Alustavan tilinpäätöksen mukaan jäsenkuntien maksuosuudet ovat ylittymässä noin 32 miljoonalla eurolla alkuperäisestä vuoden 2019 talousarviosta. Vielä syksyllä yhtymä ennakoi lähes 40 miljoonan euron ylitystä.

Hyvinvointiyhtymän mukaan yhtymässä päätettyjen yt-toimenpiteiden täysimääräinen 15 miljoonan euron toteuttaminen vuonna 2020 on edelleen välttämätöntä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.