Kenelle kuuluu Nastola-mitali ja -kunniakirja? Nyt voit ehdottaa palkittavia

Taiteilija Toivo Pelkosen suunnittelema mitali kuvaa Nastolan luontoa ja teollisuutta. Lahden kaupunki

Nina Räty

Lahdessa toivotaan ehdotuksia vuoden 2020 Nastola-mitalien ja -kunniakirjojen saajiksi. Päätöksen tekee Nastolan aluejohtokunta, jolle voi esittää palkittavia 26. helmikuuta asti.

Paikallisuutta vahvistavia Nastola-mitaleja on jaettu vuodesta 1996 alkaen heille, jotka ovat eri aloilla toimineet Nastolan hyväksi tai tehneet sitä tunnetuksi. Nastola-mitalin on suunnitellut taiteilija Toivo Pelkonen. Se kuvaa Nastolan luontoa ja teollisuutta.

Viime vuonna myönnettiin kaksi Nastola-mitalia. Toisen mitalin sai Pauli Syyrakki, joka toimi pitkäaikaisena Nastolan kunnan talouspäällikkönä ja kunnanjohtajana. Toinen mitali myönnettiin 91-vuotiaalle valmennus- ja liikuntakeskus Pajulahdelle.

Nastola-kunniakirjat myönnettiin viime vuonna Juhani Saariolle paikallisteosta, Reijo Malmiojalle yhteisöteosta ja Paavo Pohjankoskelle ympäristöteosta. Tänä vuonna teemana on vapaaehtoistyö ja -toiminta Nastolan alueella.

Ehdotukset Nastola-mitalin tai -kunniakirjan saajaksi voi lähettää sähköpostitse (aluejohtokunta@lahti.fi) tai kirjeitse (Lahden kaupunki, Nastolan aluejohtokunta, Pekkalantie 5, 15560 Nastola).

Ehdotuksessa pitää olla ilmoittajan nimi yhteystietoineen sekä ehdotettu mitalin tai kunniakirjan saaja ja perusteet. Ehdotuksen lähettäneiden kesken arvotaan Erkki Hämäläisen Näkymiä Nastolasta II -valokuvakirja ja Hyvän Olon Nastola -reppu.

Tunnustukset annetaan Rakokiven kevättapahtumassa Nastopolissa 25. Nastola-viikon lauantaina 9. toukokuuta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut