Pääministeri Marin tuoreista kannatusluvuista: Ei pidä liikaa tuijotella yksittäisiä gallupeja

Pääministeri Sanna Marin (sd.) Ruotsissa keskiviikkona. LEHTIKUVA / Markku Ulander

STT

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että hallituspuolueelle on tietenkin hyvä uutinen, että hallituksen yhteenlaskettu kannatus on hivenen parantunut, etenkin keskustan ja SDP:n kannatus.

Marin kuitenkin lisää, että hän on aina sanonut, ettei yksittäisiä gallupeja kannata tuijotella, vaan pitää keskittyä siihen työhön, mitä hallituksessa tehdään.

– En lähtisi niinkään näitä yksittäisiä kannatusmittauksia sen tarkemmin analysoimaan tai arvioimaan. Kannattaa keskittyä siihen työhön, mikä hallituksella on edessä. Meillä on tälle keväälle paljon isoja haasteita ja paljon tehtävää, oma fokukseni on näissä asioissa, Marin sanoi.

Marin kommentoi asiaa Tallinnassa Kumu-taidemuseossa, jossa hän vierailee "Itsensä luominen – Emansipoituva nainen Viron ja Suomen taiteessa" -näyttelyssä. Hän tutustuu näyttelyyn ennen tapaamistaan Viron pääministerin ja presidentin kanssa.

Yle julkisti aiemmin tänään tuoreen mielipidemittauksensa. Sen mukaan SDP:n kannatus on noussut 1,7 prosenttiyksikköä 14,9 prosenttiin. Se on kolmanneksi suosituin puolue.

Gallupkärki perussuomalaisten kannatus pysyi ennallaan 24,3 prosentissa, ja kokoomus petrasi 0,7 prosenttiyksikköä 19,3 prosenttiin.

SDP:n takana vihreiden kannatus notkahti ja keskustan nousi. Molempien osuus kannatuksesta on 12 prosenttia.

Vasemmistoliitto peruutti aavistuksen 8,1 prosenttiin, RKP pysytteli 3,9 prosentissa ja kristillisdemokraattien kannatus laski 2,2 prosenttiin. Nyt-liikkeelle mitattu kannatuslukema oli 1,4 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli mittausta varten noin 1 500 suomalaista 9. joulukuuta–8. tammikuuta. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Selän kisojen toinen päivä, auringonpaistetta ja suomalaismenestystä - katso kuvat
 2. Iivo Niskanen oli jälleen perinteisen hiihtotavan valtias
 3. Opasteiden uupuminen kummastutti Salpausselän kisoihin suuntaavia ulkopaikkakuntalaisia: "Keskustassa oli pari opaskylttiä, mutta aika vähän kisat näkyvät kaupungin ulkopuolella"
 4. Tutkija olettaa, että perussuomalaisten uusi nuorisojärjestö joutuu tiukkaan kontrolliin
 5. Kipeytyvätkö ranteesi helposti? Heikot ranteet ovat nykyihmisen vitsaus – katso fysioterapeutin vinkit ranteiden vahvistamiseen
 6. Tekninen vika ruuhkautti Salpausselän lipunmyynnin aamupäivällä, toimii nyt jo normaalisti
 7. Pärmäkoski lykki kolmanneksi Salpausselällä lopun kompuroinnista huolimatta – peräti kahdeksan suomalaisnaista ylsi pisteille
 8. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 9. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 10. Turkin Erdoganin mukaan raja on auki – Kreikka kertoo estäneensä 4 000 siirtolaisen saapumisen maahan
 11. Herolalle ja Hirvoselle jäi kirittävää ladulla yli kaksi minuuttia
 12. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 13. Lukijalta: Lanun puisto ja Kariniemi kuuluvat lahtelaisille, eivät pienelle asukasjoukolle
 14. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 15. Lulu Ranne: Huonon sisäilman uhrien oikeusturvaa on kehitettävä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.